Skocz do zawartości

[opony] czy marka ma znaczenie ?

pavlitto

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi mi o to czy wg was marka (nie przeznaczenie bo to co innego) ma jakiś sens? przeciez czy to jest metzeller czy debica czy jeszcze jakaś inna to i tak właściwie spełnia tą samą rolę. bo np mam u siebie debicę tygrys za 19 zł :angry2: sztuka i jestem zadowolony. wypowiadajcie sie.

Każda marka stosuje i opracowują inne technologie przy produkcji. I przez to wynikają różnice w trakcji, przyczepności czy też w jakim tępie się one zużywają. Heavy puchatek nie porównuj opon rowerowych z samochodowymi bo to wielka różnica.

mam u siebie debicę tygrys za 19 zł :) sztuka i jestem zadowolony. wypowiadajcie sie.

czizys krajs :034:

dla laika czy to gowniana debica czy szmata kenda to i tak opona.

dla kogos kto sie zna bedzie szukal dobrej opony o dobrych wlasciwosciach o odpowiednim przeznaczeniu a nie pseudo ogumienia podobnie jest w samochodach tyle ze tutaj nie ma az tak duzego zroznicowania pod wzgledem przeznaczenia/uzywania w roznym terenie.

podobnie moze byc np z blachymi rzeczami typu linki i pancerze, ktore maja ogromny wplyw na jakosc pracy hamulca/przerzutki

pisze to z doswiadczenia :(

Każda marka ma jakąś specyfike, ja polecam Conti, bo sa trwałe i mocne. Kolega ma Micheliny, które mają ścianki między klockami bieżnika grubości dętki, byle kolec od maliny i guma. Ale być może mają dobre parametry trakcyjne, nie wiem nie miałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...