pavlitto Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 chodzi mi o to czy wg was marka (nie przeznaczenie bo to co innego) ma jakiś sens? przeciez czy to jest metzeller czy debica czy jeszcze jakaś inna to i tak właściwie spełnia tą samą rolę. bo np mam u siebie debicę tygrys za 19 zł sztuka i jestem zadowolony. wypowiadajcie sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Przejedź się na jakichś dobrych Michelinkach, a poczujesz różnicę - zapewniam Cię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Gdzieś widziałem testy opon, (samochodowych na hamowni) z których wynikało, że michelin ma wszystkie opony takie same a odpady są przetapiane na nowe oponki, za to w jakimś kormoranie czy innym stomilu każda była inna Fajnie nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Każda marka stosuje i opracowują inne technologie przy produkcji. I przez to wynikają różnice w trakcji, przyczepności czy też w jakim tępie się one zużywają. Heavy puchatek nie porównuj opon rowerowych z samochodowymi bo to wielka różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YogiSC Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 mam u siebie debicę tygrys za 19 zł sztuka i jestem zadowolony. wypowiadajcie sie. czizys krajs :034: dla laika czy to gowniana debica czy szmata kenda to i tak opona. dla kogos kto sie zna bedzie szukal dobrej opony o dobrych wlasciwosciach o odpowiednim przeznaczeniu a nie pseudo ogumienia podobnie jest w samochodach tyle ze tutaj nie ma az tak duzego zroznicowania pod wzgledem przeznaczenia/uzywania w roznym terenie. podobnie moze byc np z blachymi rzeczami typu linki i pancerze, ktore maja ogromny wplyw na jakosc pracy hamulca/przerzutki pisze to z doswiadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 chodzi mi o to czy wg was marka (nie przeznaczenie bo to co innego) ma jakiś sens? Przy oponach marka nie ma prawie żadnego znaczenia. Podstawowa sprawa to wygląd bieżnika, waga, wytrzymałość, trwałość itd itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Każda marka ma jakąś specyfike, ja polecam Conti, bo sa trwałe i mocne. Kolega ma Micheliny, które mają ścianki między klockami bieżnika grubości dętki, byle kolec od maliny i guma. Ale być może mają dobre parametry trakcyjne, nie wiem nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.