aligatormarcin Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Witam, Mam prośbę o poradę. Posiadam rower Cube Analog 2012 z amorkiem jak w tytule. Amortyzator jest słaby, w dodatku zepsuła się manetka blokady skoku, sama blokada nie działa, zepsuło się też pokrętło od regulacji tłumienia. Raczej nie opłaca się go serwisować, tak mi się przynajmniej wydaje. Czy opłaca się go zamienić na używany, np. taki http://allegro.pl/rock-shox-reba-team-amortyzator-manetka-i4368499945.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Amortyzator jest słaby, w dodatku zepsuła się manetka blokady skoku, sama blokada nie działa, zepsuło się też pokrętło od regulacji tłumienia. Wszystkie części są raczej łatwo dostępne a sam tłumik Turnkey kosztuje około 200 zyla. Jak zepsułeś pokrętło tłumienia nie mam pojęcia bo jest dość głęboko schowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aligatormarcin Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Ziemko, tłumik 200 zeta, serwis minimum 130, może wymiana uszczelek i wychodzi nowy taki xc 28. Ja się nie znam lubię po prostu jeździć, co do różnych aspektów technicznych mogę być w błędzie. Zepsuło się pokrętło, które jest na zewnątrz, bez klucza nastawnego nie da rady. Odkręca się samo pokrętło albo ja źle opisuje. Zacząłem jeździć na Mazovii, jak robiłem długie zjazdy w Puławach i Nałęczowie, to mnie trochę strach ogarniał, czułem się jak by się wszystko zaraz rozlecieć miało. Wydaje mi się że przydało by się coś mocniejszego Edytowane 30 Czerwca 2014 przez aligatormarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Ja jeżdżę w Cylkokarpatach z XC30 i jakoś nie płaczę a są osoby które oblatują maratony na XCT. Chyba że ten Twój XC28 po tych dwóch latach jest już sporo wytłuczony. Jeśli weźmiesz ta Reba jest całkiem spoko jeśli faktycznie jest super wyserwisowana i jakbym miał brać nowy XC28 to wziąłbym tą Rebę choć tłumik MC amatorowi wydaje się zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi