jogi109 Napisano 30 Czerwca 2014 Napisano 30 Czerwca 2014 Siema. Dostanę na gwarancji nową ramę Accent Peak 29 (dziękuję CI VELO ) Nie ma na niej lakieru bezbarwnego. Jest granica między lakierem czarnym i białym. Chciałbym coś z tym zrobić- ale co? Oddać ramę do jakiegoś zakładu, by mi ją prysneli bezbarwnym? Główny cel jest taki, żeby lakier nie był podatny na odpryski itp. Lepiej zapobiegać niż leczyć. Druga sprawa- czy przed ponownym założeniem warto ją czymś nawoskować, by brud łatwiej schodził? Trzecia sprawa- tani, sprawdzony sposób, na zabezpieczenie ramki przed pancerzami oraz widełek przed uderzeniami łańcucha (wiem, było dużo tematów, ale chętnie wykorzystam "domowy" sposób. Niestety w okolicy nie mam fajnych sklepów z fajnymi pierdołami - takie za**pie) PZDR.
cienkun Napisano 30 Czerwca 2014 Napisano 30 Czerwca 2014 Co do głównego tematu, nie mam pojęcia. Natomiast Trzecia sprawa- tani, sprawdzony sposób, na zabezpieczenie ramki przed pancerzami oraz widełek przed uderzeniami łańcucha (wiem, było dużo tematów, ale chętnie wykorzystam "domowy" sposób. Niestety w okolicy nie mam fajnych sklepów z fajnymi pierdołami - takie za**pie) Na pancerze nie mam żadnego domowego sposobu, a na łańcuch, to osłona ze starej, rozciętej po długości opony, przytwierdzona na trytytki. Niektórzy robią też z dętki,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.