zgucior Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Zakupilismy przyczepkę croozer dla naszego Malucha NIestety wszystko ładnie pięknie ale zamonotowana siatka chroniąca dziecko przepuszcza piach i drobne kamyki sypiące się z tylego koła. Z kolei gdy zakryjemy go folią jest mu za gorąco. Stąd moje pytanie i prośba o błotnik pasujący do 29era pod oponę 2,0 zakrywający jak największą częśc opony. Np coś takiego jak w poniższym linku. http://allegro.pl/sks-bluemels-blotniki-28-cali-czarny-mat-45mm-rt-i4346216242.html Na rynku jest spory wybór ale do trekingów które mają węższe opony to raz a dwa , rama sworks nie ma żadnych otworków do montażu błotników W zamyśle mam wymianę opon na jak najwęższe może wtedy uda się wcisnąć jakieś trekingowe chlapacze Macie jakies pomysły jak by tu ochronić bobasa przed brudem spod kół? Edytowane 30 Czerwca 2014 przez zgucior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 ja ma rpz ale one mają 55 mm na 2,0 może być za mało sks ale 60 mm są takie tylko ponad 130 zł nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 a możesz podesłąć linka do tych sksów 60mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Realistycznie wybory sa dwa. SKS Bluemels 28-29x65mm i Planet Bike Cascadia 29er. Bluemelsy w zimie byly do dostania w Polsce na zamowienie, nie wiem czy jeszcze sa. Jak nie, to najblizej w niemieckich bike-components albo bike-discount. Bluemelsy opone Saguaro 2.1 zakrywaly w sam raz, spod Smart Sama 2.25 potrafilo chlapnac bokiem (przypominam, mowimy o modelu 65mm, te wezsze moga nie przykryc nawet 2.0). Cascadie po zdjeciach wygladaja na lepiej przemyslane i dluzsze, ale transport ze Stanow kosztuje wiecej niz sam towar. Ja u siebie mialem oczka pod bagaznik przy hakach, ale do widelek montowalem przez wywiercenie otworow w blotniku i opaski zip-tie. No i musialem wyciac miejsce dla przedniej przerzutki. Chociaz nie wiem czy nawet pelne blotniki tu pomoga, jesli chcesz chronic cos znajdujacego sie za rowerem, potrzebowalbys chlapacza praktycznie ciagnacego sie po ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 http://www.sks-germany.com/?l=de&a=product&r=Radsch%C3%BCtzer&i=6208801430 ale widzę że juz nie robią 60 tylko 65 mm http://www.soteshop.cyclosport.pl/blotnik-rpz-28-55mm-z-polietylenu-kol-srebrny-wyposazony-w-system-regulacji-ulatwiajacy-montaz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) Mam nowy wyżej opisany zestaw SKS 65mm. Przód + tył + chlapacze(3) + blaszki mocujące. NOWE .W opakowaniu. Mogę sprzedać za 140zł. Jesteś zainteresowany kupnem - napisz. Edytowane 4 Lipca 2014 przez bazzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi