Skocz do zawartości

[Opony] Szybka i dość przyczepna - co polecacie?

Prox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Poszukuję dobrej opony na przód, najlepiej 2,1". Przeważnie jeżdżę po asfalcie ale nie stronię od leśnych szlaków, raczej utwardzana nawierzchnia, bez błota.

Szukam opony, która będzie szybka (tutaj wymiatały Race Kingi), a jednocześnie dość przyczepna. Nie zależy mi na ultra przyczepności, ale wolałbym nie stracić zębów na jakimś ostrzejszym zakręcie. Po prostu szybka opona, która na zakrętach się w miarę utrzyma. 

Możecie mi coś polecić? Póki co myślę ponownie nad Geax Barro Mountain. Maxxis high roller - po opiniach odpada, podobnie jak Kenda Nevegal (opory) czy WTB Vulpine (ponoć nie trzyma na zakrętach).

Napisano

Jeżdżę teraz na Maxxis Ikon i mogę o nich już trochę powiedzieć. Małe opory na asfalcie i utwardzonych nawierzchniach, gdy się składam to ładnie tez trzyma w zakrętach. Ale niestety piach to dla niej jedno z najgorszych podłoży. Na wysokich ciśnieniach na piachu nie ma jazdy, nie wiem jakby się zachowywała na niskich ciśnieniach, musze spróbować. Jak miałem kiedyś na małym kole race kingi to wydaje mi się ze lepiej się zachowywały w piachu.

• Mod Team
Napisano

Na wysokich ciśnieniach na piachu nie ma jazdy,

Spróbuj obniżyć ciśnienie, ja nie narzekam akurat na piasek natomiast w błocie tak sobie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...