Mody Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 To widzocznie producent zanizyl wytrzymalosc (tylko na opisie obreczy,a nie w praktyce) po to ,zeby przy podanej wadze(dopuszczalnej) i troszke wiekszej nic sie z nimi nie dzialo i mialy jeszcze "troche" zapasu wytrzymalosci
szakq Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 w przednim kole mam shwalbe xxlight na auto zaworek opona escape pro i jak na razie gites waze 90kg obrecz x317(717)
Chomik XC Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 mialem kiedys Kendy cos kolo 210g i lapalem co chwile snake'a, teraz mam maxxis'y ultra light i nic sie z nimi nie dzieje a waga 130g
Grzesiek_XC Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Co do lekkich i przy tym mocnych detek to polecam Geax'y na allegro po 13 zeta. Chyba wszyscy jezdzacy ambitniej wiedza jakie piekielko bylo tydzien temu na maratonie w Koscielisku, masa kapci, jakby postawic na trasie wulkanizatora to by sie nie wyrobil ;] ale wracajac do tematu, smigalem ta traske na zestawieniu detki Geax'a plus oponki Conti explorer/escape pro i zero kapci, mojej panny brat jechal tez na tych detkach i oponach Maxxis kraken/calibos i rowniez zero kapci wiec mzona im zaufac i cena rowniez bardzo dobra. W realu waza z zaworek samochodowym 137g.
djtomas Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 polecam geaxy i maxisy w wersji light na zwykłych dętkach przebicia i snake co ok. 300-500km na tych co wymieniłem nie miałem ani razu (przebieg 1500km) POzdr.
Hansik Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 Wczoraj wracając wieczorem do domu przebiłem Maxxis'a (Ultra Light) - przejechałem na niej 1000 km w ciągu dwóch miesięcy. Dzisiaj zamontowałem Geax mam nadzieję, że dłużej będzie mi służyć.
lucek Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 no oryginalne dętki w moim rowerze trzymały sie prawie równo 1kkm, a potem kapeć za kapciem. mimo że opony nie były jakoś mocno zjechane, po ich wymianie wszystko ok. ale jakich dętek i opon by sie nie miało, to i tak lepiej uważać. u mnie jednen zjazd jest wysypany takimi ostrymi kamieniami i ich nie ubili. na ostatnie dwa zjazdy tamtędy przypadły mi 2 kapcie. teraz z tyłu mam jakiegoś continentala z prestą za 15PLN i na razie sie trzyma ;] a opony to michelin country trail.
omen Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 od maja jeżdżę na Geax'ach Titanium wersja z tytanowym zaworem presta. Pierwszego kapcia chwyciłem po ostrej jeździe w terenie, okazało sie ze zrobiła sie bardzo mała dziurka ale tak czy inaczej dętka do zmiany. Drugiego już na wyścigu gdy rozciąłem oponę na około 2.5cm. Według mnie detki godne polecenia. Ważą 119gr, i sa mniej wycieniowane od maxxisów ultralight :]
verul Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 Ja polecam Specialized. Wprawdzie nie sa tak lekkie jak ultralighty, bo waza ok 126gram kazda ale nic sie jeszcze z nimi nie stalo. A wiele razy myslalem ze snake'a zlapie. Np jak w nocy nie zauwazylem kraweznika i opona dobila do obreczy... Fakt ze poki co jezdza na BlackJackach wiec nie na jakichs lekkich oponkach. Aha - nazwy tych detek nie pamietam, wiem ze sa Specialized'a i byly od nowosci w rowerze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.