Skocz do zawartości

[amortyzator] Wybór amortyzatora do 800zł+-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy mógłby ktoś doradzić amortyzator przedni najlepiej powietrzny w cenie<800 zł? 

zastanawiam się nad epiconem ale będę wdzięczny za każde propozycje.

Mam też drugie pytanie (ze względu że nie chce zaśmiecać forum) czy bardziej opłaca dołożyć kilkkadziesiat zł do hamulców hydraulicznych czy do jazdy XC wystarczą hamulce mechaniczne?

Jaki skok amorka? Jaka rura sterowa? Jaka oś? Jaką masz tarczę z przodu? Ile ważysz?  

skok 100mm, rura 1 1/8, 6 śrub ,160 , 60kg

Jeśli chcesz zakładać tarcze to nieporozumieniem jest kupować mechaniki zwłaszcza jak masz ochotę polatać po górkach.

To jakie hydrauliczne poleciłbyś do ok 300 za przód oczywiście z tarczą:) 

Dokładasz minimalnie i masz Deore 615-ki za komplet. Tylko komplet ma sens no chyba, że nie masz tyłu mocowania pod zacisk.

no nie mam mocowania pod tarcze ale wystarczy wymienić piaste tak że chyba kupie komplet (na przyszłość:P)  a czy do epicona dodawana jest manetka na kierownice?

Mocowanie to miałem na myśli tylne widełki a nie piastę ale mniejsza z tym. Chodzi po prostu o to, że jak chcesz rower użytkować w górach to tył jest bardzo istotny i nie ma sensu bawić się w zakładanie tylko na przód.

Tak dodawana jest manetka http://allegro.pl/sr-suntour-epicon-r-l-r-100mm-2013-czarny-i4348701723.html?source=mlt

Mocowanie to miałem na myśli tylne widełki a nie piastę ale mniejsza z tym. Chodzi po prostu o to, że jak chcesz rower użytkować w górach to tył jest bardzo istotny i nie ma sensu bawić się w zakładanie tylko na przód.

no tak mam widełki tak że nie będzie problemu:) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...