MtK Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Przesiadłem się własnie na Marty, poszukuję dokładnego opisu jak wyregulować ustawienie zacisku w Martach SL. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez MtK 2b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Masz PM czy IS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtK Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Przód zaciś PM mocowanie IS. Tył IS/IS, problem dotyczy tyłu. Przód po montarzu na razie nie drgnął i jest idealny. Tył niestety podczas pierwszej jazdy przesunął się. Z tego co wiem to metoda z avida czyli odpuszczamy śruby, zaciskamy klamkę i dokręcamy, nie działa. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez MtK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Niestety IS2000 reguluje się podkładkami. Inaczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtK Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Podkładki 1mm? Tak btw wcześniej śmigałem na Juicy 3 potem na Ultimate. Różnica w jakości pracy przepaść już po kilku km. No i ergonomia klamki sporo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Generalnie jest problem z tymi podkładkami. http://uzurpator.com.pl/?podkladki-ustawcze-iscg-i-is2000,121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Podkładki 0,1 lub 0,2 mm, okrągłe, lub tej samej grubości "Y" Shimano. Towar chyba niezbyt dostępny i popularny. Zamienniki można wyciąć z puszki od piwa. Pytanie czy ociera klocek zewnętrzny czy wewnętrzny - trzeba wepchnąć klocki "na start" i regulować zacisk. Jeśli mimo takich zabiegów zewnętrzny tłoczek nie będzie oferował odpowiedniego dystansu między klockiem a tarczą to być może konieczne będzie korygowanie mocowania, zabranie z niego materiału by zacisk mógł przesunąć się na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtK Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Takie dają radę? http://allegro.pl/podkladka-dystansowa-5x10x0-1mm-din988-100szt-i4360439439.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Gwint M5, więc oczywiście będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Ja sobie podkładki robiłem sam ale te na pewno będą ok. Tylko kup sobie z zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi