Skocz do zawartości

[Zakup] Pierwszy rower szosowy do ~3000zł

Adinal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imię grzesiek i mam 183 wzrostu mam zamiar wzbogacić swój trening biegowy jazdą na rowerze szosowym ale się nie znam na tym więc chciałbym się poradzić jaki kupić oraz jaki rozmiar ramy wziąć.Mam na oku 4 modele:

• Mod Team

Rama, kierka i koła chińskie. Osprzęt ok, ze zdjęć nie da się ocenić stanu napędu, przy podanym przebiegu, może być do remontu kaseta łańcuch i blaty. W zasadzie bardzo fajny.

Cena dosyć niska, przez chwile zacząłem się zastanawiać czy nie kradziony ale biorąc pod uwagę że to chińszczyzna a firmówki na takim osprzęcie chodzą 500-1000zł więcej, więc raczej jest adekwatna.

• Mod Team

W tej cenie osprzęt 2x10 to bardzo solidny atut, jest bardziej przyszłościowy i lepsze stopniowanie kasety. Wszystkie propozycje w pierwszym poście to 8/9sp co jest już trochę archaizmem na szosie, bez perspektyw rozwoju, zapragniesz coś ulepszyć i trzeba zmieniać pół roweru.

• Mod Team

Wszystkie propozycje w pierwszym poście to 8/9sp co jest już trochę archaizmem na szosie, bez perspektyw rozwoju, zapragniesz coś ulepszyć i trzeba zmieniać pół roweru.

Patrząc na ceny chociażby nowych manetek w szosie, uważam, ze lepiej jest kupić całą grupę i sprzedać obecną i coś z tego odzyskać, niż bawić się w zmianę np. ze 105 na ultegrę... Ceny z kosmosu.

• 1 miesiąc temu...

Zapytam tutaj.. rozważam zakup hybrydy, ale jednak korci mnie, aby wziąć pod uwagę coś szybszego, no i chciałbym mieć ogarnięte obie opcje. W szosowej działce mam dwie ciekawostki (obie nówki ze sklepu):

Cannondale Synapse (2013) na ramie 6061, widelec carbon i na osprzęcie Shimano 2300 (równowartość 2300 PLN)

Felt F85 (2014) na ramie 7005, widelec carbon, na Tiagrze (2850 PLN)

Oba wydają się być w super cenie, ale nie wiem, czy się znam. Ostatnimi czasy nie jeździłem na rowerze, ale czas najwyższy wrócić w obieg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...