Centek Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Szukam od dłuższego czasu tej informacji i nigdzie jej nikt nie podaję, więc zwracam się z pytaniem do osób, które wymieniały już tuleje i są w stanie zmierzyć suwmiarką. Jaką średnicę mają tuleje ślizgowe pod lagi 32mm? (Reba, Recon, Revelation itp) Szukam zamienników i o ile nie mam problemu z określeniem średnicy wewnętrznej czy wysokości, tak średnica zewnętrzna jest zagadką. PS: pytam o rocznik 2006 Revelation jeśli to istotne i były jakieś różnice na przestrzeni lat Edytowane 28 Czerwca 2014 przez Centek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Nie znajdziesz zamienników. Ja akurat się zajmuje Suntourem lecz sam próbowałem zmieniać tuleje w Rock Shoxach innymi zamiennikami i wszystko kombinowałem i niestety nic nie znalazłem. Musisz zakupić oryginalne. Ja to sobie zrobiłem zamiennik, że zamiast dolnych starych lag z RECONA dałem z Nowego Epicona TR 2014 co całe dolne lagi kosztowały mnie taiej nić same tuleje z Rock Shoxa.. Akurat rozstaw LAG jest ten sam Edytowane 28 Czerwca 2014 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 A masz może informację jaka to średnica ? Znajdę, nie znajdę, ale zawsze można próbować utoczyć takie coś z polimerowego wałka. Zmieniać dolnych lag nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Akurat mam ślizgi do Recona/Reby to póżniej zmierzę i napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Ile kosztuje komplet tulei 32mm? Raczej trzeba by zmierzyć gniazdo w goleni, w którym mają być osadzone. Same tuleje są rozcięte i lekko spreżyste. O dokładnym spasowaniu ślizgów decydują tysięczne milimetra. Czy ten polimer to czyste PTFE? Nie wiem czy takie zrobione w całości z teflonu się sprawdzą. Ale powodzenia. Jestem ciekaw rezultatu. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez fw66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi