mloxey Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Cześć. Mam problem z manetką Grip Shift 700 z dawnych lat. Trochę sie wyrobiła i za lekko trzyma linkę. Założyłem nową przerzutkę przednią i nie może utrzymać 2 i 3 biegu, po muśnięciu manetki ona puszcza linkę i spada na 1 zębatkę korby. Nie wiem co z tym zrobić. Czy da się jakoś zmniejszyć naciąg przerzutki przedniej (Alivio), a może ktoś słyszał o regeneracji manetek. Pozdrawiam i liczę na wsparcie. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozwell Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Niewiem jak w tej ale w moim dawnym grip shifcie byla taka blaszka, ona była tak dziwnie zgięta, moze twoja sie wyprostowała ? Albo po prostu juz sie wyrobiła ? W końcu to plastic :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 proponuje rozkręcić manetkę, tam jest właśnie taka blaszka, pewnie się wyrobiła, może dasz rade czymś to zastąpić albo powyginać zajrzyj na http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=110 pooglądaj fotki, powinno to wyglądać podobnie w Twoim gripshifcie. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloxey Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 No tak. Fakt, jest blaszka, ma taki kształt. Problem tkwi w tym, że te ząbki po których ona się porusza nie są już ząbkami a falami bo się wytarły. Zastanawiam się czy coś da się z tym zrobić. Może jakimś ostrym narzędziem podpiłuje te ząbki żeby plaszka głębiej wchodziła, a ją ciut podegnę żeby była bardziej spiczasta. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 A nie możesz za 14zł kupić nowego lewego gripa i go założyć? Nie będzie trzeba kombinować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 mloxey możesz spróbować napisz jak Ci poszło, jakby cos to jak pisze Żbik można kupić na allegro za niezłą cenę lewy grip, gdzieś widziałem ostatnio sram Plasma za 30 pare zł chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloxey Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 No tak, można kupić, ale mam dwa takie same i jakoś to wszystko gra ze sobą. Nie jestem jakimś estetą, ale może akurat udałoby sie mieć dalej komplet. Zobacze co uda mi sie osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 to kup ten zestaw 2 gripów, załóż, a prawy, jeszcze sprawny sprzedaj. na prawe jest większy popyt bo niektórzy (downhill) jeżdżą bez przedniej przerzutki i potrzeba im tylko prawego gripu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloxey Napisano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Delikatnie podgiąłem blaszkę żeby była wyższa i działa jak na razie. Polecam sposób na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.