Skocz do zawartości

[rower] lepszy będzie Kross Lea F4 czy Merida Juliet 20-V

Anulek2626

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wtam,

chce sobie kupić nowy rower i mam dylemat,poniewaz nie wiem ,który model jest lepszy ,bardziej wytrzymały.Dużo jeżdzę po leśnych ,piaszczystych drogach,ale sporo km przejechałam po asfalcie.Pytanie do bardziej zorientowanych-co Waszym zdaniem lepsze?

Napisano

Pod względem poziomu części, z jakich są złożone są niemal identyczne. Merida ma trochę lepszą korbę, ma blokadę w amortyzatorze (na bardzo równe drogi) i dodatkowo ma opony o agresywniejszym bieżniku (wolniejsze na asfalcie, ale za to lepsze w głębokim piachu).

To wszystko jednak tylko drugorzędne różnice, więc jak na jednym będzie ci się lepiej jeździło/siedziało, niż na drugim, to bierz tego, który lepiej podszedł.

Edycja:

Jeśli jednak ten Lea kosztuje 1600zł i masz zamiar tyle dać, to lepiej wziąć znacznie lepszego tego:

http://www.unibike.pl/fusionlds.html

To już "prawdziwszy" rower w teren :)

Tam jest zakładka Dystrybutorzy na ich stronie, najczęściej mają jakie sklepy w prawie każdym większym pobliskim mieście. 

Napisano

Nom, warto go obejrzeć na żywo, może ci się spodoba. 

W razie czego w Poznaniu macie pełno sklepów z Unibike:

ARMOT os. Zwycięstwa 17A 61-648 Poznań   solidarnosci@markowerowery.pl BICYKL oś. J.Sobieskiego paw.bl. 26 60-688 Poznań 61 823 51 26 info@bicykl.com.pl MUSZAK SKI Racławicka 91 60-302 Poznań 61 861 44 16 muszak@muszakski.com.pl ROWERY-RYBCZYŃSKI MIODOWA 5 60-591 Poznań 61 847 57 94 mateusz@e-rybczynski.pl RADI SPORT św. Czesława 14 61-575 Poznań 61 833 70 73 radisport@wp.pl BIKLAND oś. Piastowskie 74 61-154 Poznań 61 875 05 64 1bikland@wp.pl BIKLAND Al.Solidarności/Mieszka I 1 63-400 Poznań 61 828 71 47 1bikland@wp.pl

Napisano

Nom, te poprzednie twoje propozycje to raczej rowery bardzo podstawowe jeśli chodzi o jakość części. Ten już po prostu jest przyzwoity i powinien dzielnie posłużyć przez parę lat. Ma też już dość porządny amortyzator z tłumieniem hydraulicznym, więc po wybojach będzie się jeździło i przyjemniej i bezpieczniej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...