SKISUN Napisano 27 Czerwca 2014 Napisano 27 Czerwca 2014 Ośrodek SKI&SUN Świeradów Zdrój oraz Kolej na Świeradów Zdrój zapraszają na zawody rowerowe na trasie Single Track Zajęcznik na dystansie 6,5 km już 12 lipca 2014r. Zapisy na maila : marketing@skisun.pl Dokumenty Zgłoszeniowe dostępne są na stronie http://skisun.pl/news/entry/czasowka-single-track-zajecznik-12-07-2014 Zgłoszenia przyjmujemy do 11 lipca do godz. 15:00 LIMIT 100 osób Harmonogram zawodów : 08:30 - 10:00 - zapisy w biurze zawodów Wypożyczalnia SKI&BIKE dolna stacja kolei gondolowej (dla tych, którzy nie zdążyli się zapisać przez Internet) wydanie numerów startowych 10:00 - 10:30 – Przejazd na linię startu. Trasa Single Track Zajęcznik 10:30 – 15:00 – Przejazdy z pomiarem czasu ok. 15:30 – 16:00 – Ogłoszenie wyników, wręczenie nagród 16:00 – Oficjalne Otwarcie Centrum Rowerowego SKI&SUN oraz After Party przy wypożyczalni SKI&BIKE (grill, zimne napoje, DJ) ZAPRASZAMY
Kenzie Napisano 30 Czerwca 2014 Napisano 30 Czerwca 2014 Chętnie bym wziął udział, ale na starcie odpadam. Może uda mi się przyjechać pokibicować
szczerb Napisano 2 Lipca 2014 Napisano 2 Lipca 2014 Wygląda to kusząco, ale ten właśnie i kolejny po nim weekend już mam zajęte na mur-beton od kilku miesięcy :/
Przeor Napisano 2 Lipca 2014 Napisano 2 Lipca 2014 Nie widziałbym siebie w tych zawodach. Ciebie Szczerb również nie Nawet jakbyś miał czas.
szczerb Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Tam jest raptem 6,5km, więc jest szansa, że bym dostał góra 2 zawałów na podja...wróć....wypychu. Sugerujesz, że w dół byśmy sprowadzali zamiast zjeżdżać?
adhed Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Trochę kicha, bo poprowadzili trasę głównie po tym nowym odcinku, a on jest ponoć prawie cały czas w górę. Początek to stary Zajęcznik w dół, ale nie trwa to długo i potem jedzie się na nową pętlę. W przyszłym tygodniu pojadę potrenować na trasie ;P
adhed Napisano 9 Lipca 2014 Napisano 9 Lipca 2014 Ktoś jeszcze wpada? Dzisiaj przejechałem trasę 3x, bo w sumie nigdy wcześniej nie jechałem nowym odcinkiem Zajęcznika i prawda jest taka, że idzie się porządnie zmęczyć - trasa jest krótka, ale wymagająca kondycyjnie, jeśli będziemy cisnąć na maksa. W zasadzie, to stary Zajęcznik i te jego "flow" jest przez niecałe 3 minuty, a pozostałe kilkanaście minut, może więcej (zależy od tempa) to trzeba ostro pedałować, a wszelkie nierówności tutaj nie pomagają, tylko wybijają z rytmu i trzeba się sporo nakręcić :-) PS: Jakiś mod może przesunąć temat do odpowiedniego działu wyżej
adhed Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Pewnie, że tak Tutaj są fotki na stronie Ski&Sun: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.789858714397792.1073741898.104519949598342&type=1 Pogoda nie dopisała, bo było mokro i zimno, ale uczestników było całkiem sporo. Jak na pierwszy raz, to na pewno udana impreza i chyba wszyscy byli zadowoleni. Na trasie ogień przez cały czas, krótka pętla, trzeba było kręcić ile sił w nogach. Prawie, że na początku wywaliłem się na drewnianym mostku, bo był bardzo śliski, ale ogólnie nieźle mi poszło. Przyjechało też 3-ech zawodników Bikestacji i zgarnęli dwa pierwsze miejsca
Kenzie Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Ze zdjęć wnioskuję o ile mnie pamięć nie myśli, że na zeszłorocznym zlocie śmigaliśmy tamtymi ścieżkami prawda?No i cieszę się, że dojechałeś cały i zdrowy!
adhed Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Tak, to było na Zajęczniku, czyli tym po polskiej stronie, ale na nowym fragmencie, który wytyczyli całkiem niedawno i zrobili go po prostu słabo. Zakręty są tam źle wyprofilowane, a te nierówności, które na singlach dodają prędkości i dają całą zabawę, to tutaj tylko przeszkadzają i wybijają z rytmu. Dlatego mało kto jeździ na tę nową pętlę Hah, ten mostek był bardzo śliski - zawsze takie są w czasie deszczu, sporo osób się tam wywaliło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.