camillus Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam, Proszę o pomoc w wyborze opon do jazdy w terenie zarówno suchym, jak i mokrym, a mianowicie zastanawiam się nad: Kenda Kinetics lub Kenda Blue Groove + Nevegal Co o nich sądzicie? Jakie są Wasze wrażenia z ich użytkowania? Pozdrawiam Thx "from the mountain" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Kenda Blue Groove + Nevegal Taki zestawik mam w seryjnym yukonie i nie bardzo mogę się wypowiedzieć bo nigdy nie jeździłem na innych Ale co ci powiem, wydają bossssski dźwięk^^. Inna sprawa że tylną przebiłem w ciągu 10 dni już 2 razy, chyba nie opłaca się pompować do górnych wartości zalecanych? Albo mam pecha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 z tych co podałes to polecam kinetic - mam 2.35" na szutrze i w lesie , na dropach i dircie fajnie sie spisują ,po asfalcie tez daja rade ale suchym. swietnie amortyzuja , byłem zdziwiony ze tak dobrze. tym bardziej ze sa tanie kpl. kupiłem za 60 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camillus Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 ...a jak w mokrym terenie sobie radzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camillus Napisano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ...jak na szosie? mmmak, a gdzie tak tanio kupiłeś? Nowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 kupiłem nowe w sklepie u mnie w miescie na szosie opory toczenia sa to przecież 2.35" a i kupując je nie liczyłem ze bede po szosie jezdził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Moge conieco powiedziec o Kendach Kinetics. zrobilem na nich okolo 6 000km. Przebiłem tylko raz - wbił sie w przednią gwóźdź. Na maraton nie biore nawet detki zapasowej. Na mokrym, suchym, grzaskim trzymaja się świetnie. Wolno się ścierają Jedyny minus jakiego sie doszukalem przez ostatnie 6 000km to waga - ok 800g sztuka. Moje maja rozmiar 2.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.