Skocz do zawartości

[bagaznik rowerowy] dach czy klapa na codzien

Agnieszka82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam bagaznika dostosowanego do Kia Venga bez haka holowniczego.

Bagaznik potrzebny mi 3-4 razy w tygodniu wiec drapanie sie do montazu na dach przy moim wzroscie i wzroscie Vengi...?

Potrzebowalabym czegos do szybkiego (w miare) zapiecia roweru.

Z gory dziekuje za podpowiedzi.

Cena do rozpoznania.

Napisano

Zakładanie rowerów na dach przez 1 osobę jest trudne nawet dla faceta :002: Z kolei bagażniki zakładane na klapę chwalonej firmy Thule są drogie. No i ich montaż i demontaż trochę trwa.

Na Twoim miejscu rozważyłbym jednak montaż haka w aucie i dokupienie bagażnika oraz listwy ze światłami i podstawą tablicy rej.

Napisano

Jezeli potrzebujesz tego bagaznika praktycznie co drugi dzien to nie warto kombinowac i trzeba wybrac najwygodniejsze rozwiazanie. A takim jest bagaznik na hak. Sam uzywam bagaznika dachowego i wiem, ze wrzucenie rowerow na dach wymaga troche sily. moim zdaniem warto zainwestowac w hak i bagaznik do tego.

Napisano

A wystarczy w forumową szukajkę wrzucić hasło bagażnik - pokaże się duuużo tematów z tym związanych....

Ogólnie zakładaj hak i po temacie - najszybciej, najwygodniej, najbezpieczniej. Albo platforma/y, albo "nożyce".

Jeden z tematów w sumie blisko, bowiem dotąd miałem thule xpress 970, ale przez nowy rower i ramę Carbo, dla bezpieczeństwa sprzętu i mojej wygody skleciłem sobie swój wynalazek - http://www.forumrowerowe.org/topic/163014-bagaznik-dachowy-a-carbon/

Napisano

czy do haka tego auta musi być zamontowany dodatkowo moduł elektryczny

Z takim pytaniem tylko do serwisu. W niektórych autach różnica rocznika, to różnica wyposażenia, włącznie z instalacją elektryczną.

Napisano

Zakładanie rowerów na dach przez 1 osobę jest trudne nawet dla faceta :002: Z kolei bagażniki zakładane na klapę chwalonej firmy Thule są drogie. No i ich montaż i demontaż trochę trwa.

Na Twoim miejscu rozważyłbym jednak montaż haka w aucie i dokupienie bagażnika oraz listwy ze światłami i podstawą tablicy rej.

to zależy jeszcze jakiego typu jest to uchwyt dachowy, zapinanie roweru np. do Thule Pro Ride 591 jest bardzo proste

Napisano

http://www.ceneo.pl/24243712#tab=reviews_scroll

Jednak trochę kosztuje no i

PRZESTRZEGAM sprzęt jest drogi i mimo wszystko najlepiej kupować go w sklepie stacjonarnym pod okiem fachowca.
Mimo,ze wszyscy internetowi sprzedający kierują na stronę producenta tzw.fit guide gdzie wszystko jest cacy nie pasuje do wszystkich pojazdów.
Np.Opel Astra II hatchback.Na stronie pasuje, u mnie,nie pasuje.

:002:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...