Stranger20 Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Witam wszystkich. Mam problem - po bliskim spotkaniu z wybrukowanym przepustem w rowie moje hamulce przestały działać idealnie. Mój rower to Cube Analog 29". Z tego co zauważyłem zniszczeniu uległa jedynie klamka prawa odpowiadająca za tył - wycieka z niej olej - ale dalej hamuje bardzo dobrze, nawet świetnie. Moim nawiększym problemem jest hamulec przedni - wcześniej przy hamowaniu mogłem stawiać rower na przednie koło, teraz ledwo co wytracam prędkość. I teraz pytanie do bardziej obeznanych w temacie - czy muszę wymienić obydwie klamki, czy tylko uszkodzoną i w przedniej uzupełnić olej hamulcowy? Chodzi mi o oszczędność kasy - jeżeli coś mogę zrobi sam - to wiem że dam radę. W końcu rower jest trochę prostszy od mojego motocykla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Przedni hamulec jest teraz zapowietrzony, sprawdź dokładnie czy nie uszkodziłeś przewodu albo nie ma gdzieś nieszczelności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.