Skocz do zawartości

Problem z blokadą amortyzatora [Kross Level A2 2014]

Sid0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jestem zadowolonym posiadaczem Krossa Level A2 z tego roku. Zauważyłem dziś jednak, że blokada amortyzatora (ta na kierownicy) nie reaguje na "pstrykanie", amor ciągle jest miękki. Do końca lipca mam zjawić się na 1 przegląd roweru, naprawią mi to tam? Nie chcę sam tam nic ruszać bo jeszcze coś popsuję. Proszę o pomoc. :)

Ps. Proszę o przeniesienie tematu do właściwego, szukałem, nie znalazłem więc napisałem tutaj. Jeśli chcecie wiedzieć jaki amortyzator itp. to jest taki jaki był, szczerze sam nie wiem jaki to jest. Jestem totalnym laikiem rowerowym :(

Napisano

Jeśli chodzi o blokadę to u mnie (kiedy jeszcze miałem blokadę) XCR z zablokowanym amortyzatorem uginał się na 1-1,5cm. Nie wiem czy o to pytasz czy masz tak samo, u mnie przynajmniej tak było. Z zablokowanym rzadko jeżdziłem bo jestem lekki więc jej niepotrzebowałem, a ten amor i tak jest ciężki do uginania, bo to nie powietrzak. :)

Jeśli nie reaguje na zamkniętej blokadzie to sama blokada może jest żle złożona. Jak będziesz miał pierwszy przegląd wyjaśnij sprawę i powinni naprawić, choć ja jak chciałem wycentrować koło i obrócić mostek na ujemny to musiałem płacić na 1 przeglądzie więc zrobiłem to sam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...