CUBEMAN Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Przesmigalem na firmowych tarczach 3 sezony i juz dalej sie chyba nie da bo sa tak pogiete, ze ustawienie zaciskow w jakiejs cichej pozycji przestaje byc wykonalne :/ Nie wiem czy jest sens prostowania tarcz - nigdy tego nie robilem i watpie troszke w powodzenie takiej misji. Ale moze sie myle. W kazdym razie chcialbym zakupic nowe tarcze i stad moje pytanie: jakie? Oryginalnie zamontowane tarcze jakie mam to: http://rowerowy.com/sklep/czesci/tarcze_hamulcowe/prod/tarczahayes Czy jest jakikolwiek sens doplacania i kupowania tych?: http://rowerowy.com/sklep/czesci/tarcze_hamulcowe/prod/hayes_l_series To byly moje pierwsze tarczowki i trudno mi powiedziec, czy to normalne, ze pokrzywily sie w takim okresie czasu oraz czy inne pokrzywia sie mniej. Moze warto np zainwestowac w tarcze innej firmy (a moze cale hamulce z jakiegos powodu)? Nie jestem wyczynowcem smigajacym po gorach, ale jezdze raczej duzo a przy okazji duzo waze (90kg), wiec moze te tarcze sa za slabe dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Miałem V7 ale po sezonie wywaliłem bo dostawałem szału tak dzwoniły na twardym. Wziął je mój kumpel do nowego roweru i też mu dzwonią! Tarcze Hayes to dla mnie.niezłe g***o. Odkąd mam Shimano na aluminiowym pająku, znów jazda stała się przyjemnością! Polecam IceTechy: http://rowerowy.com/sklep/czesci/tarcze_hamulcowe/prod/shimano_sm_rt85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Wlasnie cos tak czulem, ze Hayes to g... :/ szczegolnie te najtansze. Chyba skorzystam zatem z sugestii i wyprobuje te Shimano. Nie bedzie z nimi klopotu, ze nie zmieszcza sie np w zaciski czy cos? Bo gdzies czytalem, ze ktos po zmianie tarcz cos musial pilowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Najlepsze będą na pająku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 @Emeryt: czyli propozycja Maniaka spelnia to kryterium, bo sa to tarcze na pajaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Jak najbardziej, to są bardzo dobre tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Nie bedzie z nimi klopotu, ze nie zmieszcza sie np w zaciski czy cos? Bo gdzies czytalem, ze ktos po zmianie tarcz cos musial pilowac... ja mam 180mm i nic nie musiałem piłować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Przy 160 i Hayesach Trail musiałem wykrzywić / uciąć ten dzyndzel od klocków bo tarł o pająk . Przy 180 było gites . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ja mam z przodu 180 a tyl 160, ale chce wymienic na 2x160. Mam cicha nadzieje, ze obejdzie sie bez wykrzywiania / ucinania... W ostatecznosci trzeba bedzie zaczac zbierac na nowe hamulce, bo obecnym mam pare rzeczy do zarzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oofol Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Ori tarcze od Ryde wcalenei sa zle... Nie wiem dlaczego tak piszesz... Ja co prawda zmienilem przednia ale to zaraz po zakupie roweru (mialem 180/180 teraz przod 203) ale tylnia ma juz 3 lata, a jezdze glownie w terenie w kazdych warunkach. Jak tarcza sie dotarla to 2 czy 3 razy lekkko naprostowalem tarcze i nie ma problemu. POza tym nie za bardzo rozymiem dlaczegl ty nigdy nie prostowales tarcz - to bardzo proste i nieszkodliwe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi