Entuzja Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Cześć wszystkim, W rowerze (Centurion Cross Line LTD XT) mam zamontowany widelec olejowo-powietrzny, a wejście do wentyla jest bardzo wąskie (jak na zdjęciach w załączniku). Kupiłam w sklepie rowerowym pompkę firmy Beto: MP-036AL i niestety nie jestem w stanie napompować nią amortyzatora. W widelcu mam standardowy zawór samochodowy a końcówkę pompki należy wkręcić w ten zawór po czym pompować. Problem pojawia się już na początku bo przez wąski dostęp do zaworu cięzko jest wogóle wkręcić końcówkę pompki (ale udaje się). Po ustawieniu dobrego ciśnienia podczas wykręcania końcówki pomki całe powietrze ucieka. Próbowałam razem z kolegą coś zaradzić (np. szybciej wykręcać!) ale zawór jest tak schowany ze bardzo cięzko wykręca się tę końcówkę. I w związku z tym moje pytanie brzmi: Macie jakiś pomysł? jakaś przejściówka, przedłużka, końcówka? Przeszperałam od rana "cały inetrnet" i nie znalazłam nic co mogłoby jakoś mi pomóc pozbyć się tego problemu. Proszę o jakieś rady bo już jestem zrezygnowana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 A co to za widelec, marka, model i jesteś w stanie zrobić lepsze zdjęcie ?? I na przyszłość pisz zgodnie z zasadami http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ gł. pkt 2b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Entuzja Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Dzięki za poprawienie tematu, zastosuję się do zasad.Widelec: SR Suntour SF11-NCX-E RL Lite, 50 mm, Remote LockoutLepsze zdjęcia będę w stanie przesłać dopiero jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASZ1980 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Pompka nie ma osobno wykręcanej iglicy.Dlatego jak pompujesz ,a potem wykręcasz to wszystko ucieka.Starszy model posiadał wykręcaną iglicę.Dzięki temu zamykasz zawór i nic nie ucieka.Posiadam taką, działa to bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi