snuffi Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 i co to ma do tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daffidek Napisano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam Na stronce krossa pisza ze a2 wystepuje w kolorystyce bialo-czarnej... Nigdy go w takiej nie widzialem...czy moglby ktos wrzucic fotki albo podac linki . PS: Lakier jest błyszczacy czy matowy? POzdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Proszę , Kross A2 biało-czarny : Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Moj jest bialo czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daffidek Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Sory Snuffi nie zauwazylem Jak dla mnie ladniejszy od tego czarno-czerwonego ale o gustach sie przeciez nie rozmawia Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Czemu ten temat tak mało przybiera "na wadze" ???? Rower konkretny za konkretne pianiążki, a tak mało postów i mało rozwoju .... Czemu nie może on się rozrastać przynajmniej jak temat o V6 - już nie wspominając o temacie o A4 . Wielka Szkoda .... Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu13_z Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Czemu ten temat tak mało przybiera "na wadze" ???? Rower konkretny za konkretne pianiążki, a tak mało postów i mało rozwoju .... Czemu nie może on się rozrastać przynajmniej jak temat o V6 - już nie wspominając o temacie o A4 . Wielka Szkoda .... Pozdrawiam ! Może dlatego że za podobne pieniadze, ba! nawet taniej jest Unibike Evolution a IMHO jest lepszy od A2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Hmmmm ..... A ja śmiem wątpić w to, że Evo jest lepszy od A2. To jest moja subiektywna opinia. A cenę na feni.pl zawsze można zbić .... Mi się udało wynegocjować za A2 1200 zł. No to jednak wybierając między A2 a Evo - szczerze bym się zastanawiał i to poważnie .... Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 wg. mnie wybór jest prosty, jeżeli ktos moze dostac A2 tylko po cenie oficjalnej 1450 zł, to już lepeij brać Unika za 1300. Ale jesli ktos moze miec A2 za 1200-1300, to brac A2. Oba rowerki sa siebie warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu13_z Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ale jesli ktos moze miec A2 za 1200-1300, to brac A2. Czemu tak uważasz? Mnie najbardziej boli w Krossie A2 to, że w przeciwieństwie do A4 i A6 nie ma cieniowanej ramy. Z kolei w Unibike boli mnie jego waga. nie wiem jak jest z A2. Ale skoro A4 waży 13,5 tak?) to A2 pewnie przekroczy 14. Kross ma coprawda lepszego amora ale jak z resztą? A piasty? Obręcze? Który ma lepsze. Mam chrapkę na A4 ale z braku funduszy sądziłem że kupię evolution. Może mnie przekonasz do A2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Bo mam i unika evo i a4. I A4 prosto ze sklepu jest tylko nieco lepszy od unikaze sklepu. Po osprzecie widze, że a4 jest tez nieco lepszy od a2, wiec a2 i unik są tej samej klasy. Unik prosto ze sklepu waży 14,4 (14,6 z nózka). A A2 pewno koło 14 kg, skoro a4 ważył 13,85. I unik i a2 nie ma cieniowanej ramy, wiec ten element mają podobny. Z osprzetem jest tak, że Acere w A4 nie musiałem regulować, a Alivio w Uniku już tak (mimo że niby lepsze). Tylnie biegi mają takie same, przednia jest w sumie mało wazna, bo obie mają to do siebie, że działają A2 ma niby lepszy amor (droższy, blokada, tłumienie lepsze), ale jest bardzo miekki i na ciezkie osoby raczej sie nie spisuje za dobrze. Ale jak jesteś lżejszy niż 80 kg, powinien już pokazać, że jest lepszy. O pisatach niewiele moge powiedziec, bo obie działały ok. Ale obrecze wydają mi sie lepsze w A2/A4. Bo w Uniku musiałem centrować (choć nie musi to być wina obręczy tylko złego naciągu) a w A4 do dziś nic nie robiłem. Poza tym obrecze w A2/A4 są nieco lżejsze, minimalnie, ale jednak. Poza tym A2 bedzie chyba łatwiej odchudzić od Unika evo. Bo już ze sklepu może być lżejszy (nie wiem ile wazy A2 dokładnie, mniemam że z 14 kg, choć katalog pokazuje 13,5) to jeszcze odchudzisz go na oponach o np: - 800 g, unika tylko o 600 g (kupując te same) - A2 ma kiere 350 g, unik 320 g - mostek a2 ma 230 g, a Unika koło 170 g; - pedały cięzsza ma zaś Unik. Wiec A2 możesz szybko odchudzić z 14 na 13 kg, a Unika z 14,4 na tylko 13,6 kg. Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dj EGG Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 a co do amora: moze ktos tak przynajmniej na oko powiedziec na ile kg bikera bedzie dobry w skrajnych punktach regulacji? i jak spisuje sie w nim blokada i tlumienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu13_z Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Dziękuję evo! Jeśli dopadnę A2 za 1200zł to go kupię a jeśli na Krosy i Unibiki wogóle nie będzie przecen to poczekam i dozbieram kasę do przyszłego sezonu i wtedy kupię pewnie A4. No chyba że ukaże się jakiś nowy hit sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dj EGG Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 mozeicie sprawdzic czy w waszych rowerach amortyzator jest rownolegle do glowki ramy? bo albo mam zludzenie albo na zdjeciach jest krzywo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Witam ponownie, A2 przezyl swoj pierwszy maraton Szklarska Poręba krotki dystans (37km) Male podpsumowanie: -Klocki na tyl zostaly zmienione przed maratonem na wyzej wymienione clarksy na morke warunki -To jak opony zachowuja sie w blocie (kolo 5cm), na szutrowych zjazdach, luznych kamieniach i ciasnych zakretach to normalnie czysta poezja (niedocenialem ich bardzo) -W gorach brak rogow bardzo doskiwiera na podjazach ale na zjazdach bardzo dobrze panuje sie nad rowerem dzieki szerokiej kierze -Najbardziej po dupie dostala tylnia acera i suport, acera ma wytrzymac jeszcze troche i wymiana wiec sie nie przejmuje, a suport musze jutro rozebrac i zobaczyc co w nim "pyka" -Stery suche czyte i bardzo szczelne -Piasty jak na ta klase bardzi dobrze -Jeszcze raz przekonalem sie ze a2 byl lepszym wyborem od evo (geometria) -Amor rzeczywiscie jest miekki dla ciezkich osob (np mnie - 84kg) ale w gorach naprawde zachowywal sie pierwsza klasa - jestem bardzo zadowolony -W gory pojechalem juz w SPDach ale przed samym startem zmienilem na platformy a z butow wykrcilem bloki bo mialem z nimi male problemy (za krotka sruba mocujaca) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Hej Cieszy mnie ta opinia - w końcu A2 został stworzony nie całkiem do takich zastosowań - a spisuje się zupełnie nieźle ! Co do ramy - zawsze twierdziłem że geo A2 jest lepsze niż EVO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dj EGG Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 snuffi sprawdz prosze czy os glowki ramy jest rownolegla do osi amortyzatora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 nie zabardzo czaje, zrob fote i zaznacz w paincie o co ci chodzi, ok? wtedy na pewno sprawdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 8 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Po dość dlugiej przerwie powrot testu: W rowerze dokonalem pare zmian: -O pedalach i klockach juz chyba pisalem ale wspomne jeszcze raz: >Klocki z tylu zostaly zamienione na Clarksy z wymiennymi okladzinami - teraz hamuja o wiele lepiej >Pedaly to teraz SPD 520 + Buty M 072 -Dzieki Fiodorowi tylnia Acere zaminila piekna Deore '06z dlugim wozkiem i odwrotna sprezyna -Przy okazji wymienilem linki do przerzutek na clarksy -Sztyce No-name zastapilem TranzX-em (tak wiem ciezka cegla - no ale fundusze ograniczone) Rower ma juz nabite ponad 1200km (wiem ze malo ) w tym jeden maraton - sprawuje sie dobrze a nawet bardzo ;] Czeka mnie tylko wymiana haka przerzutki Jutro jakies foto po wrzucam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2006 (edytowane) hej, znow pojawilo sie pare rzeczy o ktorych chcialem wam napisac: 1. "stara rura musi odejsc!" czyli zmienilem kokpit, teraz w jego wchodzi: Mostek Kalloy UNO 110mm Kierownica Ritchey Comp 560mm Rogi Ritchey WCS 90mm Rower sprawuje sie super Stery stekaly ale juz nasmarowane i juz nie halasuja Moj rower aktualnie wyglada tak: http://4lo.bydg.pl/~snuffi/a2/rower.jpg Edytowane 5 Października 2006 przez snuffi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 I to mi się podoba - do roweru do XC nie pasuje kiera o rozmiarze powyżej 630 mm - a już nie raz takie rzeczy widziałem. Taka kiera to nada się tylko do "grawitacji". A tu proszę - 560 mm i kolega na pewno powie, że rower jest bardziej sterowny i skrętny ..... Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Maly update: Nowy kokpit rzeczywiscie sprawdza sie lepiej na zakretach i podjazdach ale na poczatku na zjazdach byla kompletna tragedia :034: myslalem ze sie zabije, ale teraz jest juz ok. No i maly incydent: Urwalem hak przerzutki (polaczone z zerwaniem lancucha) Kolo juz wycentrowane, nowy hak kupiony i zalony - wszystko jak dawniej Swoja droga fajnie sie jechalo na napedzie przerobionym na singla Pozdrawiam i zachecam innych uzytkonikow A2 do testow i dzielenia sie uwagami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikołaj Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mój kross ma przejechane około 1600 km. Niedawno sztyca zaczęła trzeszczeć w ramie. Wyjąłem, wyczyściłem i założyłem ponownie dając odrobinę smaru. Zamilkło. Pojawił się za to minimalny luz na łożyskach koła tylnego. Klocki hamulcowe z przodu coraz mniej widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TakiSamek Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 mam takie pytanie, jaka jest dlugosc mostka truvativa w a4?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 mam takie pytanie, jaka jest dlugosc mostka truvativa w a4?? To nie jest watek o Krossie Level A4... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi