robertrobert1 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Myślałem, że nigdy nie będę musiał rozpoczynać tematu w tej kategorii a jednak już mi się skończyły pomysły. Oto problem. Mam napęd 3x9 deore xt. Po wymianie łańcucha, 9tka, łańcuch nie układa się na wszystkich trybach kasety. Jeśli występuje płynna praca przy 6/7/8 to na2/3/4 są przeskoki. Jak tylko podreguluję na płynną pracę na niskich biegach to na wysokich skacze. Wygląda to tak jakby manetka gripu nie była zsynchronizowana z kasetą ale ... cały napęd to 9 tka i działoło. Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Są cztery możliwości: 1. Manetka się wyrobiła 2. Są opory na pancerzach , szczególnie ostatni pancerz przy przerzutce 3. Wykrzywiony wózek przerzutki 4. Wykrzywiony hak przerzutki Zacząłbym od pancerzy i wymienił linke . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 1 i 2. Odpada...wszystko nowe lub jeszcze nie nadszedł czas zużycia.3 prawdopodobna.Puki Póki co zajmę się pkt 4 i wymienię ją na innego xteka. Jeśli okaże się to strzałem w 10 tkę to zaboli.Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Typowe objawy krzywego haka lub wózka lub obu ... do wewnętrznej strony, albo dobrze działa dół albo góra całość nie bardzo ... ustaw taki bieg by wózek był pionowo. Następnie ustaw rower pionowo i obserwuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Dokladnie. Ja mialem krzywy hak i wozek i takie byly efekty. Sprawdz to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 W nie wielkim stopniu pomaga wymiana linek i pancerzy, bo miałem to u siebie. Wymiana spowodowała ze da sie to wyregulować Oczywiście jeżeli masz dużą odchyłkę to nic poza wymianą lub prostowaniem ci nie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Po wymianie łańcucha, 9tka, łańcuch nie układa się na wszystkich trybach kasety Typowy objaw nowego łańcucha na starej kasecie,w trakcie jazdy łańcuch skacze o 1,2,3 ogniwka,pojeździj niech się dotrze z kasetą i będzie dobrze jeżeli nie to nowa kaseta czeka na zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.