Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Maniak ma zdjęcia jak rozbierać tłumik MC. Sprawa nie jest wybitnie skomplikowana. Ile to może kosztować w serwisie ... nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Szkoda go oddawać,gość mówi że pokryje koszta naprawy.Poza tym olejem wszystko cacy,golenie jak nowe,reszta chyba też,za bardzo się nie znam:) A jest taka opcja że w serwisie nalali za dużo oleju i nadmiar się wylał,gość taką hipotezę wyciągną.Jeśli nie,mogę z takim uszkodzeniem do jeździć do zimy a później zrobić serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jak by nalali za dużo to by ci ucięło skok ale by nie ciekło, chyba ze tak bardzo wzrasta ciśnienie ze wywala olej ale nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Idę go ściągnąć i dać do góry kołami zobaczę czy dalej ucieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zienio Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 kwestia tego, że takowego oringu na rynku nie dostanie, ktyos od nas z fotum posiadał takowe nie pamietam juz kto. Zabawy z tym troche jest sam wymeiniałem. W serwisie pewnie 50-100 cie skasuja za to, jak sam przyniesiesz amor + oring. najlepiej zdjac to niebieskie od blokady skosu zostawic goly tłumik nie odrkrecany, dobrze wytarty i wtedy lukac z kad cieknie. moze to z pod pokretła gate tam jest maly zwyczajny oring. Blahostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Będę jutro dzwonić do serwisu co i jak,jak się nie będzie dało zrobić to go zwrócę Amor od godz leży na boku i nic nie cieknie.Z racji wolnego czasu znalazłem http://www.forumrowerowe.org/topic/152791-serwis-rock-shox-reba-dualair-kompleksowy-serwis-od-a-do-z/ i nie powiem w co ja się wpakowałem:) Masakra,jak ja byłem w stanie zepsuć swojego pierwszego XCMa hahah znaczy nie udało mi się go z kręcić Dobre Panowie,zakładać go czy dalej czekać na wycieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Najprędzej wycieki będziesz miał podczas jazdy, mi też ciekło z MC i przestąło ... moze to jednotazowa akcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Trochę pojeździłem nic nie ciekło:) Jak będzie to się odda w dobre ręce... na razie dzięki wielkie Leje się,ale wtedy gdy mam go rozkręconego na 120mm i zaczynam skręcać na 85mm spod tej nakrętki chyba 24mm cieknie i wtedy gdy mam go do góry nogami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Czyli któryś oring puszcza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 zaś trochę przynudzę Nie oddałem Reby do serwisu na razie się nic nie leje,ale mam problem z hamulcem pod ten amor.Mam tarczę 203mm do tego hample Avidy X0 i nie idzie dostać adaptera.Miałem na razie 2 i żaden nie pasuje http://images.okazje.info.pl/p/sport-i-hobby/6231/shimano-adapter-hamulca-tarczowego-przedni-do-tarczy-203-mm-8-cali-iso-pm.jpg Te to wogóle jakaś lipa nie ma nawet gwintów i nie pasuje następny taki wziąłem http://www.soteshop.cyclosport.pl/media/products/6ff93f1dd85fe050760c86dfc0153198/images/thumbnail/big_360631_f_110531-Kopie.jpg?lm=1373639901 tego jak przykręciłem to połową klocków szło po tarczy bez podkładek. Macie jakieś opcje Wiem,wiem że nudze ale pomóżcie bo w serwisie to jakieś tępe szczały.Aha z komory negatywnej jak dobrze rozumie to jest ta dolna,ucieka powietrze:) Nawaliłem 75psi pobujałem trochę amorem i zeszło do 50 i na 50 stanęło. W serwisie powiedzieli mi że za robote z amorkiem wyjdzie jakieś 100zl + części ale jak widzę jak się błąkają po sklepie to boje się oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 A pocóż ci tależ dla dwojga zamiast tarczy w takim widelcu ? wungiel ze slunska wozisz na przyczepce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 A poco mi wungiel jak pale gazem:) Nie no gadajta co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Kupić tarczę 180mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 jak mam tarcze 203 to po co zmieniać na 180 do niej też trzeba adapter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Na przykład, po to żeby oszczędzić trochę widelec, to nie jest amor zjazdowy. Pomijam idiotyczny wygląd, niczym golf z mega spoilerem. Edytowane 27 Czerwca 2014 przez kadargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 no to mam 2 nowe 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 No to je załóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 no będe wytracać prędkość niczym malczan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Jaka jest Twoja waga i gdzie jeździsz? Edytowane 27 Czerwca 2014 przez kadargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 87kg a gdzie 70% asfalt reszta gdzie popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 No to nawet 160mm Ci styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 ale co pod 160 szybciej dostane adapter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Pod 160 nie ma adaptera ... Chyba ze jest tam IS Ale takich adapterów ci na allegro dostatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike123 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 mam rebe z is i hamulce avid XO to pod 160 kupie adapter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 http://allegro.pl/adapter-shimano-i4351566418.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi