Emergency Napisano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Witam, Od paru dni posiadam Ghost'a AMR 5500 z bomberem mx pro lo oraz damperem x-fusion o2 pva. Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych informacji odnośnie sugerowanego ciśnienia - dla danej masy Wiem, że najłatwiej próbować i szukać optimum, lecz jak na chwilę obecną mam ograniczony do pompki :/ Stąd moje pytanie: jak najlepiej ustawić zawias dla 94kg? Aktualnie 75% szosa itp / 25% teren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkell Napisano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Dla Twojej wagi dla Bombera info z instrukcji mówi tak: Preload air pressure: 0-15psi / positive air pressure: 42-52psi. Na stronie X-fusion jest napisane, że nie podają jak ustawić damper wg tabeli, ale zalecają dobór SAGu wg własnego uznania, jedyny warunek jest taki, by była to wartość z przedziału 60-300psi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emergency Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Serwisówki przestudiowałem Z tym, że w Mx pro lo jest tylko RV + Preload air pressure więc podany zakres ciśnienia [0-15psi] jest taki sam dla wagi w zakresie 55-110+kg. Czyli powietrzem powinienem ustawić tylko SAG (+/- 20%) ? I jeszcze co do dampera, SAG też ustawić na 20%? Bo chyba również nic więcej tam nie zdziałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkell Napisano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 No tak, ustaw tak jak lubisz, ja mam Torę ustawioną na 15%, ale to kwestia gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.