jobba Napisano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Witam, w tym roku na wakacje wybieramy się do Zakopca I mam mały dylemat, brać mojego górala HT czy nie. Czy są jakieś oznaczone trasy, ogólnie chodzi mi o single, korzenie i kamolce. Albo może jest jakiś maraton albo inna impreza w terminie 21 lipiec- 04 sierpien. pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Najbliższa okolica tej mieściny nie oferuje aż takich atrakcji. Jeśli już to tyle co kot napłakał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 1 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 I mam mały dylemat, brać mojego górala HT czy nie. Nie!!! Jeśli już to szosa i objechać tatry dookoła W TPN jest tylko jeden szlak dopuszczony dla rowerów. Szkoda balasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Ok, dzięki za odpowiedzi. Wiec tym razem będzie bez górala. Myślałem nad szosówką, ale takiego roweru nie posiadam. Znajdę wypożyczalnie w pobliżu, gdzie maja jakieś sensowne rowery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Witam, w tym roku na wakacje wybieramy się do Zakopca I mam mały dylemat, brać mojego górala HT czy nie. Czy są jakieś oznaczone trasy, ogólnie chodzi mi o single, korzenie i kamolce. Albo może jest jakiś maraton albo inna impreza w terminie 21 lipiec- 04 sierpien. pozdrawiam Mateusz Jeżeli nie masz problemu z podjechaniem dosłownie kilkunastu kilometrów z rowerem na aucie to ja wziąłbym górala 20 km na północ od Zkp masz przecież Gorce a tam mnóstwo szlaków i fajnych zjazdów. Na północny wschód są bardzo fajne trasy w okolicach Łapsz niżnych i wyżnych (na południe i północ od tych wiosek). Ogólnie jest tu gdzie jeździć, tylko nie zawsze bezpośrednio z przed pensjonatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 20 km na północ od Zkp masz przecież Gorce a tam mnóstwo szlaków i fajnych zjazdów O, to brzmi fajnie. Czy szlaki są oznaczone, i da się połapać w nich? Czy orientujesz sie ile tych szlaków/sieczek jest w sumie? Znalazłem też trasy Powerade. Czy one są dobrze oznakowane, i warte odwiedzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Szlaki w Gorcach są bardzo dobrze oznakowane i raczej bardzo trudno się nie połapać orietacyjnie. Część północnych stoków jest mniej dostępna ze względu na Park Narodowy. Co do Powerade to idzie o główną grań czyli szlak czerwony z Rabki przez przeł Knurowską do Krościenka. Jak chcesz poczuć "Alpejskie klimaty" to wyskocz tuż za granicę na Słowację w rejon Magury Spiskiej. Jest tu utworzony Bike park Bachledova. Od przeł Zdziarskiej przez Magurkę, Smreczyny aż do siodła Magurskiego jest na pewno grubo ponad 100 km tras rowerowych o różnym stopniu trudności. Teren został w znacznym stopniu wykarczowany przez huragan więc widoki są rewelacyjne http://www.panoramio.com/user/4130219/tags/veterny%20vrch. Tu masz info i mapki http://www.sunbachledova.sk/ Aby nie naciąć się na kłopoty komunikacyjne w rejonie Łysej Polany to samochodem z Zakopanego najlepiej jechać na Bukowinę a potem Jurgów i przejście w Podspadach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Wielkie dzięki za odpowiedzi, Biorę górala Moze ktoś z was ma ochotę na wspólną wyprawę? pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.