Skocz do zawartości

[ręce] Ból podczas jazdy

berciklb

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że jest to mój pierwszy post chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. 

Mój problem polega na bólu rąk, który zaczyna się od momentu, w którym siadam na rower. Nie mam pojęcia czym jest on spowodowany dlatego proszę was o pomoc 

W załączniku dodaje zdjęcie z moją pozycją na rowerze. Z góry dziękuję za pomoc.

post-176433-0-64013800-1403615125_thumb.jpg

Ta sama długość kierownicy co w poprzednim w rowerze? Zobacz pod jaki kątem w tamtym rowerze miałeś ustawioną kierownicę wokół własnej osi - kiera jest lekko gięta. Ja np. po przesiadce zacząłem odczuwać nadgarstki i wpadłem na pomysł, że problem może leżeć w złym kącie pod jakim dłonie leżą na kierownicy, która ta jest gięta i wymaga odpowiedniego obrócenia na mostku. Jako, że mam regulowany mostek to po podniesieniu jego ból nadgarstków wrócił. Niestety jakbym chciał gdzieś jechać dalej to zmuszony byłbym dodatkowo obrócić kierę od siebie. Także na początek musisz kombinować z obracaniem kierownicy być może w tym leży problem.

Spróbuj jeszcze siodło dobrze ustawić. Żeby nacisk na nadgarstki był mniejszy. Ja też tak miałem tyle tylko, że bolała mnie lewa ręka od łokcia do ramienia. Mnie pomogło obniżenie siodła dosłownie o niecały 1cm. Może trochę teraz za nisko mam, ale przynajmniej ból minął. I nie zaszkodzi może jakieś inne gripy i rogi spróbować, co by zmieniać trzymanie kierownicy podczas jazdy. :yes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...