MsRIFU Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Witajcie, stoję przed możliwością zakupu roweru, trafiłem na fajną oferte jednak jedynym mankamentem jest jak to opisał sam sprzedawca " Rama w dwóch miejscach się utlenia".. Spytałem się sprzedawcy czy to zagraża trwałości ramy, ten odpowiedział że rama jest aluminiowa i nie ma możliwości a utlenia się tam tylko lakier.. Moje pytanie jest takie, wierzyć sprzedawcy ? Jest taka mozliwosc zeby lakier sie utleniał ? Tutaj dołączam zdjęcie : http://img1.aukcjoner.pl/gallery/016773090/2_f.jpg?1399894753 dolna rurka przy przerzutce widać. Z góry dzieki za pomoc
BikoBiko Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Daj jakieś normalne zdjęcie a nie miniaturkę jak do awatara
MsRIFU Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Napisano 24 Czerwca 2014 Nie posiadam dokładniejszego zdjęcia, tylko na tym zdjęciu widać ten mankament
BikoBiko Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 To zdjęcie na 21 calowym monitorze jest wielkości znaczka pocztowego. Tam nawet ramy za bardzo nie widać, nie mówiąc o napisach a tym bardziej jakimś miejscu korozji. Może masz duże zdjęcie, ale link jest do małego 1 na 2 cm.
Shootee Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Lepiej, chodzi o to obtarcie prze napisem cannondale?
MsRIFU Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Napisano 24 Czerwca 2014 Tak chodzi o to.. Wlasciwie nie wiem czy to sie bedzie rozrastać dalej czy tak zostanie.. Chce tylko mieć pewność że nie zagraża to trwałości ramy bo widać dobrze że to korozja
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 24 Czerwca 2014 Ja widzę tylko obtarcie lakieru ... wiece z tak małego zdiecie nie powiem. Jeżeli jest stalowa to może by i rdzewiało ale zanim by to zagroziło stalowej ramie miną dekady, podobnie z aluminiową. Nie ma eis czym martwić.
bukakewarior Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Nie przejmuj się... zobacz to http://slowatch.sk/en/rat-bike/
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 24 Czerwca 2014 Pikny, tylko troche brudzi
Shootee Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Puklus trochę kwasu solnego i sam zmoncisz taki Potem tylko "klarem" i nie będzie brudzić A to obtarcie na zdjęciu to wygląda na zwykłe obicie od łańcucha Widziałem po przedzierane nawet, więc to jest nic
Mod Team michuuu Napisano 24 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 24 Czerwca 2014 Z tej miniaturki to trudno zobaczyć cokolwiek a gdzie jeszcze szukać drobnych szczegółów. Lakier się nie utlenia, możliwe że pod nim jest coś co puchnie np. źle przygotowana/odtłuszczona powierzchnia. Dopiero teraz zauważyłem duży format - nie dramatyzować.
panSocjolog Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Od 4 lat jeżdżę z gorzej potyranym lakierem, nic się nie dzieje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.