Skocz do zawartości

[korozja] Mała korozja na ramie - Czy niebezpieczne ?

MsRIFU

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, stoję przed możliwością zakupu roweru, trafiłem na fajną oferte jednak jedynym mankamentem jest jak to opisał sam sprzedawca " Rama w dwóch miejscach się utlenia".. Spytałem się sprzedawcy czy to zagraża trwałości ramy, ten odpowiedział że rama jest aluminiowa i nie ma możliwości a utlenia się tam tylko lakier.. Moje pytanie jest takie, wierzyć sprzedawcy ? Jest taka mozliwosc zeby lakier sie utleniał ? Tutaj dołączam zdjęcie : http://img1.aukcjoner.pl/gallery/016773090/2_f.jpg?1399894753  dolna rurka przy przerzutce widać. Z góry dzieki za pomoc

Napisano

To zdjęcie na 21 calowym monitorze jest wielkości znaczka pocztowego.

Tam nawet ramy za bardzo nie widać, nie mówiąc o napisach a tym bardziej jakimś miejscu korozji.

Może masz duże zdjęcie, ale link jest do małego 1 na 2 cm.

Napisano

Tak chodzi o to.. Wlasciwie nie wiem czy to sie bedzie rozrastać dalej czy tak zostanie.. Chce tylko mieć pewność że nie zagraża to trwałości ramy bo widać dobrze że to korozja 

• Mod Team
Napisano

Ja widzę tylko obtarcie lakieru ... wiece z tak małego zdiecie nie powiem. Jeżeli jest stalowa to może by i rdzewiało ale zanim by to zagroziło stalowej ramie miną dekady, podobnie z aluminiową. Nie ma eis czym martwić.

Napisano

:D Puklus trochę kwasu solnego i sam zmoncisz taki :D Potem tylko "klarem" i nie będzie brudzić :D A to obtarcie na zdjęciu to wygląda na zwykłe obicie od łańcucha :D Widziałem po przedzierane nawet, więc to jest nic :D

• Mod Team
Napisano

Z tej miniaturki to trudno zobaczyć cokolwiek a gdzie jeszcze szukać drobnych szczegółów.

Lakier się nie utlenia, możliwe że pod nim jest coś co puchnie np. źle przygotowana/odtłuszczona powierzchnia.

Dopiero teraz zauważyłem duży format - nie dramatyzować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...