rathaniel Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 W związku z ocieraniem przedniego hamulca postanowiłem go wyregulować zgodnie z poradami z filmiku znalezionego na youtube. W drugiej części (link poniżej) autor radzi jak "zresetować" tłoczki. Próbowałem tego u siebie, ale niestety tłoczki ciągle wracają do pierwotnego ustawienia, nie chcą pozostać na odepchniętej pozycji. Jako, że jestem noga techniczno-motoryzacyjna chciałbym was prosić o radę. Czy oznacza to, że hamulec jest zapowietrzony? Czy może coś innego? https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=V3uCGRAWG2M#t=73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 W sensie ze wciskasz tłoczek do końca a on wraca kilka mm ? To może świadczyć o zapowietrzeniu jak i o przelaniu układu, czyli nadmiarze płynu w układzie. Pasował oby go zalać na nowo, ostrożnie i uważnie by było ok. Jako że 585 jest już dość leciwym wynalazkiem, pasował oby go rozebrać, wyjąć tłoczki wyczyścić, nasmarować i poskładać ... profilaktycznie, na pewno hamulec odzyska wigor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rathaniel Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Tak, właśnie o to mi chodziło. Ile potrzeba płynu na oba hamulce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Jakieś 25-30ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Przedni jakieś 8-10 a tylny 15-18ml nie liczę uronionych kropel po drodze . Dodatkowo w strzykawce muzi być zapas by dobrze zalać ... tak żeby można było każdorazowo napełnić strzykawkę 20ml do pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi