Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Te tarcze z klockami m06 działają bezszelestnie, niemalże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Okazalo sie ze w czasie jazdy pod ciezarem jest ok. Nie ma zadnego skrzypienia. Tylko skrzypi pod swoim ciezarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdul95 Napisano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Dać większe klocki ? albo okleić czymś krańce klocków. Jak ci to tak bardzo szkodzi możesz spróbować coś przykleić w zacisk. Niestety wracam do tematu... To nie jest wina okładzin. Tak, minimalny luz był między obudową zacisku a klockiem. Ale powpychałem blaszki i wszystko się usztywniło. Wsiadam na rower, rozpędzam się, hamuję...i dalej to samo. Zamieniam klocki tylne z przednimi. A tu cud. Klamka zaczęła mi łapać jak w heblach XT (ostatnio próbowałem). Ale problem trzeszczenia dalej pozostaje. Co Wy na to ?? podobno pasta miedziana, u mnie dźwięki są podobne i jakoś nigdy mnie nie zastanawiały nawet przez chwilę, dla mnie to nie problem. Próbowałem też i pastę miedzianą. Nic nie pomogła. Dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 jeśli ma się metaliki, można je wypiec w piekarniku To opcja dla mięczaków Zamieniam klocki tylne z przednimi. A tu cud. Klamka zaczęła mi łapać jak w heblach XT Trefne klocki, cóż zdarza sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdul95 Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 czyli zwyczajnie spróbować wymienić klocki na nowe czy może znasz jakieś sztuczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 No wiesz, nie widzę to nie wiele moge ci powiedzieć, ale skoro tylne wyciągają gałki z orbit, a przednie średnio i to bez specjalnego docierania to ja obstawiam jakieś trefne klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZ_ONY_ONE Napisano 23 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 ja mam hamulce Avid Db5 po zakupie wszystko ok lecz gdy naprawiali mi amor, to w serwisie zlozyli calosc i oddali rower po zakonczonej gwarancji. pojezdzilem kilka chwil i podczas hamowania rowniez wydaja dziwne metaliczne trzaski, jakby nie bylo okladzin na klockach czy jakos tak. bylem w innym serwisie , sprawdzili hamulec przedni, i klocki sa cale, nowe. maja przebieg niecale 80km) gdyż zaraz po zakupie padl amor.) dokrecili 2 sruby mocujace, jak na razie nie slyszale dziwnych odglosow. Jesli znow cos takiego bd sie dzialo rower oddam do serwisu gdzie go skladali po naprawie amora a serwisant zarobi w ryj za taka fuszerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FUSEE Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Moje tarcze też się tłuką niemiłosiernie przy małym nacisku na klamkę, później dźwięki ustają. Dotyczy to zarówno przodu 180mm jak i tyłu 160mm (tarcze xt rt 81CL, zaciski i klamki slx, klocki metaliczne) Wszystko skręcone kluczem dynamometrycznym według instrukcji. Dodam, że cały zestaw jest nowy, na RT76 i zasikach elixir7 nie miałem tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 W crossride'ach lubią sobie szprychy trzeszczeć. Podczas hamowania występują nprężenia i ocierające się o siebie szprychy mogą wydawać różne dźwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi