Skocz do zawartości

[rower]

Paxi96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za 2tygodnie wracam z Holandii i chce kupić rower. Budżet 2000. Rower do jazdy w terenie i asfalcie, czyli jakiś górski, na szerokich oponach, tył 9 biegów, blokada amortyzatora, hamulce nie wiem jakie bo nie wiem jakie będą odpowiednie, kolorystyka ciemna czarny z zielonym najbardziej by pasował, mam 180 cm wzrostu. Zobaczcie czy na sklepie mudserwis coś się znajdzie bo tam miał bym taniej. Wybaczcie błędy ale pisze z telefonu. Liczę na szybką odpowiedź

Napisano

83-84 długość nogi wzrost 180. Z tele tych suwak nie mogę przesunąć to jak możesz to zrób to za mnie

83-84 długość nogi wzrost 180. Z tele tych suwak nie mogę przesunąć to jak możesz to zrób to za mnie

Napisano

Na pierwsze 200km żadne. (szmatka by zetrzeć trochę antykorozyjne mazidło z łańcucha, by nie lepił się do niego brud).

A potem narzędzia, olej do łańcucha, odtłuszczacz do mycia łańcucha, ewentualnie spinka na łańcuch, by dało się go łatwo zdjąć do czyszczenia. Fajnie też mieć pompkę z manometrem, dętki na zmianę i tak dalej. Temat rzeka, dlatego też są do tego całe osobne działy forum. 

Napisano

Benzyna ekstrakcyjna i butelka z szerokim otworem, do czyszczenia łańcucha co ok. 100-300 km lub po bardziej brudnej jeździe

Imadło do łańcucha i spinka - do rozpięcia łańcucha do mycia i spięcia go z powrotem po umyciu

Pompka rowerowa lub kompresor przenośny - do wycieczek przyda się zwykła, ręczna, ale warto mieć też na zapas w domu kompresor lub pompkę stacjonarną.

Imbusy:

-5mm (do kierownicy i przerzutek).

-8mm (do zdjęcia stopki).

ewentualnie - 10mm + klucz do korb w przypadku samodzielnej naprawy/wymiany korby/suportu

-6mm (do regulacji siodełka na sztycy).

Dętka rowerowa, wymienić trzeba będzie po pęknieciu

Na wyjazd - łatka i klej do dętek, by nie utknąć gdzieś w polu z rowerem z przebitą dętką.

Śrubokręt płaski, krzyzakowy, kombinierki i obcinarka do linki do reuglacji przerzutek - choć to nie jest konieczne, można tego nie robić, albo dać na regulacje do serwisu

ewentualnie: klucz do kaset - przyda się w przyszłości do wymiany/zdjęcia kasety i do zdjęcia tarcz hamulcowych shimano centerlock.

Więcej nic się nie przyda :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...