Paxi96 Napisano 23 Czerwca 2014 Napisano 23 Czerwca 2014 Za 2tygodnie wracam z Holandii i chce kupić rower. Budżet 2000. Rower do jazdy w terenie i asfalcie, czyli jakiś górski, na szerokich oponach, tył 9 biegów, blokada amortyzatora, hamulce nie wiem jakie bo nie wiem jakie będą odpowiednie, kolorystyka ciemna czarny z zielonym najbardziej by pasował, mam 180 cm wzrostu. Zobaczcie czy na sklepie mudserwis coś się znajdzie bo tam miał bym taniej. Wybaczcie błędy ale pisze z telefonu. Liczę na szybką odpowiedź
Tadeus Napisano 23 Czerwca 2014 Napisano 23 Czerwca 2014 Na dole ekranu masz suwaki: http://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc/level-a4 Tylko musisz podać i wzrost i długość nogi.
Paxi96 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Napisano 23 Czerwca 2014 83-84 długość nogi wzrost 180. Z tele tych suwak nie mogę przesunąć to jak możesz to zrób to za mnie 83-84 długość nogi wzrost 180. Z tele tych suwak nie mogę przesunąć to jak możesz to zrób to za mnie
Paxi96 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Napisano 23 Czerwca 2014 Jakie akcesoria do dbania o ten rower są potrzebne?
Tadeus Napisano 23 Czerwca 2014 Napisano 23 Czerwca 2014 Na pierwsze 200km żadne. (szmatka by zetrzeć trochę antykorozyjne mazidło z łańcucha, by nie lepił się do niego brud). A potem narzędzia, olej do łańcucha, odtłuszczacz do mycia łańcucha, ewentualnie spinka na łańcuch, by dało się go łatwo zdjąć do czyszczenia. Fajnie też mieć pompkę z manometrem, dętki na zmianę i tak dalej. Temat rzeka, dlatego też są do tego całe osobne działy forum.
Paxi96 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Napisano 23 Czerwca 2014 Dobra dzięki za pomoc, jak będę potrzebował życzy do serwisu roweru to napisze w innym dziale
Fenrir Napisano 23 Czerwca 2014 Napisano 23 Czerwca 2014 Benzyna ekstrakcyjna i butelka z szerokim otworem, do czyszczenia łańcucha co ok. 100-300 km lub po bardziej brudnej jeździe Imadło do łańcucha i spinka - do rozpięcia łańcucha do mycia i spięcia go z powrotem po umyciu Pompka rowerowa lub kompresor przenośny - do wycieczek przyda się zwykła, ręczna, ale warto mieć też na zapas w domu kompresor lub pompkę stacjonarną. Imbusy: -5mm (do kierownicy i przerzutek). -8mm (do zdjęcia stopki). ewentualnie - 10mm + klucz do korb w przypadku samodzielnej naprawy/wymiany korby/suportu -6mm (do regulacji siodełka na sztycy). Dętka rowerowa, wymienić trzeba będzie po pęknieciu Na wyjazd - łatka i klej do dętek, by nie utknąć gdzieś w polu z rowerem z przebitą dętką. Śrubokręt płaski, krzyzakowy, kombinierki i obcinarka do linki do reuglacji przerzutek - choć to nie jest konieczne, można tego nie robić, albo dać na regulacje do serwisu ewentualnie: klucz do kaset - przyda się w przyszłości do wymiany/zdjęcia kasety i do zdjęcia tarcz hamulcowych shimano centerlock. Więcej nic się nie przyda
Paxi96 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Napisano 23 Czerwca 2014 Ło dzięki za info. Klucze, pompki mam a resztę kupie
premier2 Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.