mooozgh Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 hej, jak w temacie, mam okulary z ramką korekcyjną, sćigam się w MTB, wadę mam dosyć sporą, więc jazda bez korekcji raczej odpada... podczas deszczowej pogody, okulary mi parują, co utrudnia jazdę... nie wiem czy jest na to jakiś sposób, ale powiedzcie mi jak Wy radzicie sobie z parującymi szkłami, i czy ktoś podpowie może jakiś trick pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Są okulary sportowe z powłoką antyfog np Shimano EQX2 ale te akurat nie są najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 A myślałeś o soczewkach kontaktowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Albo kup płyn przeciw parowaniu, tylko podczas postoju zawsze chyba będą parowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 W sklepach ze sprzętem pływackim jest dostępny płyn przeciw parowaniu okularów pływackich, on pewnie się tu nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 hej, jak w temacie, mam okulary z ramką korekcyjną, sćigam się w MTB, wadę mam dosyć sporą, więc jazda bez korekcji raczej odpada... podczas deszczowej pogody, okulary mi parują, co utrudnia jazdę... nie wiem czy jest na to jakiś sposób, ale powiedzcie mi jak Wy radzicie sobie z parującymi szkłami, i czy ktoś podpowie może jakiś trick Trick - mniej chuchać oczami Jakie masz okulary? Podobnie jak Ty używam okularów z ramką korekcyjną (Fisher) i parują tylko czasami, na postoju po solidnym wysiłku. Potem wystarczy, że ruszę kilka - kilkanaście metrów i para znika. Które szkła parują, te korekcyjne czy ochronne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooozgh Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 szkła kontaktowe nie wchodzą w grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Płyn do okularków pływackich Płyn do mycia szyb z biedronki (antypara) Płyn do szyb samochodowych Pianka do golenia Wszystko działa najgorzej ten pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Swego czasu na forum ktoś sprzedał patent z płynem do naczyń. Posmarować, wytrzeć, wypolerować i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.