BikoBiko Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Witam. Zakupiłem budżetową korbę wraz z pedałami do mojego starego trekinga. I zdziwiłem się, gdy w lewym ramieniu korby zauważyłem wkręcony prawy pedał. Czy ktoś się spotkał z czymś takim i jeździł. Nie ma problemów z odkręcaniem się pedała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 A w prawym jest prawy? Może ktoś dumał korbę do tandemu. Gwint wygląda na oryginalny czy widać stalową tulejkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 W prawym ramieniu jest oczywiście też prawy pedał. Gwint oryginalny - a więc w lewym ramieniu musi być też prawy gwint, korba całkowicie nowa. Tych korb sprzedawca sprzedał 6 - http://allegro.pl/korba-prowheel-48-38-28t-pedaly-plastik-mtb-atb-i4252694930.html . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 no to pewnie prowheel tnie koszty gwintując wszystko na jednej maszynie i do tego pedały gratis żeby nie było skuchy. Pierwszy raz się z tym spotykam. Chińska taniocha często żyje swoimi standardami. wkręć na teflon nie nie powinno się luzować. Jednak jak pedał padnie a padnie szybko to będzie problem bo będziesz musiał kupić dwa komplety i sprzedać dwa lewe ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 No to masz problem panie, bo chcąc kupić nowe pedały ... musisz kupić 2 pary ... i poco ? jak bym korbę oddał, nie ma wzmianki że oba pedały są prawe, więc towar jest niezgodny z opisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Pierwszy raz się z tym spotykam. No właśnie ja też, dlatego zgłupiałem. Teraz chyba nadszedł taki czas, że kupując korbę trzeba się będzie pytać - " a lewe ramię na pewno ma lewy gwint? " jak bym korbę oddał, nie ma wzmianki że oba pedały są prawe, więc towar jest niezgodny z opisem. Zastanawiam się nad tym, ale z drugiej strony nie ma żadnego opisu bo normalne jest prawy i lewy gwint w korbach, a tu sprzedawca odpisał, że wszystko w porządku , tak ma być i nic nie jest pomylone. Nie uznaje zwrotu, więc na pewno dojdzie do przepychanki. Sprawa niewarta chyba szarpaniny, cóż założę i będę jeździł ( maksymalnie opóźnię moment założenia - dokąd będę mógł to będę jeszcze jeździł na starej korbie) tylko ciekawy jestem czy nawet jak na teflonie wkręcę i mocno w imadle dokręcę, czy nie będzie się jednak luzował ten pedał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Dokładnie nie ma żadnej wzmianki, wiec można a nawet należy uważać ze towar jest w 100% standardowy. Otrzymana korba nie jest standardowa, nie da sie do niej dokupić pedałów. Nawet modelu korby nie ma podanego tylko producent ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 No sam nie wiem czy ja bym się kłócił ze sprzedawcą o to czy towar zgodny z opisem czy nie bo tak naprawdę lewy i prawy gwint to taka oczywistość ze nie oczywistość... korbki robione do makropadak więc wsadza się cokolwiek a pan z łańcuchem na szyi i tak kupi fulsuspension w promocji, poza tym czy te parę złotych warte jest świeczki i odsyłania? jeździć aż się urwie bo to sprzęt w cenie przyzwoitych pedałów. ja się rozleci pedał wymień korbę lewą na coś z odzysku i lataj. może przez zimę upolujesz jakąs sh na kwadrat i będziesz miał coś porządnego i nie o wadze ramy rowerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Nie chodzi o to może tam byc nawet połączeni wieloklinowe, magiczne lub fuzyjne, nie ważne co tam jest, ważne że bardzo ciężko kupić komplet pedałów który by pasował. Nie mowie że takich nie ma, bo pewnie sa. Istotnym też jest fakt nie wspomnienia o tym w aukcji ze korba ma taką ... specyficzną cechę. Oczywiście możesz założyć, i jeździć, jednak jak przyjedzie do wymieniania pedałów, będziesz zmuszony kombinować lub kupować 2 komplety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.