Skocz do zawartości

[rama] Pęknieta rama - śmietnik / spawanie czy tuleja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@jogi109

A prosze bardzo, nowe ramy do 500zł (tylko MTB wyselekcjonowałem):

http://allegro.pl/listing/listing.php?a_enum[165][4]=4&buyNew=1&category=16447&order=dd&price_enabled=1&price_to=500&search_scope=category-16447&string=rama

29er - Leader Fox (za 600 zł dostniesz nowe Accent Peak 29)

28er - Accent El Norte

26er - Accent Ranger / Accent Peak 26 / Leader Fox Evolution

650b - Dartmoor

Nówki to jeszcze Sundance, ale nie znam tej marki i TourDeFrance całkiem znośne. Wśród używek od zatrzęsienia Unibike i Krossa (starsze niż 2012 są ok). Dostanie dobrej ramki poniżej 500zł a nawet 400zł nie stanowi problemu.

Napisano

banalna awaria

miałem kiedyś to samo , fachowiec zrobił tak , na końcu pęknięcia wywiercił dziurkę wiertłem - po to aby rama nie pękała dalej , a na wierzch dorobił tuleję  z rury , normalnie ta tuleja za chiny nie chciała wejść na ramę , ale po podgrzaniu tulei palnikiem weszła , po ostudzeniu nie szło jej ruszyć , rower jeździł jeszcze 5 lat , koszt naprawy 100zł , zrobi Ci to przeciętny ogarnięty spawacz/ślusarz złota rączka

Popieram w 100% tę wypowiedź metoda najtańsza a zarazem najskuteczniejsza, wystarczy dostęp do tokarki i kotliny kowalskiej

Napisano

@jogi109

A prosze bardzo, nowe ramy do 500zł (tylko MTB wyselekcjonowałem):

http://allegro.pl/listing/listing.php?a_enum[165][4]=4&buyNew=1&category=16447&order=dd&price_enabled=1&price_to=500&search_scope=category-16447&string=rama

29er - Leader Fox (za 600 zł dostniesz nowe Accent Peak 29)

28er - Accent El Norte

26er - Accent Ranger / Accent Peak 26 / Leader Fox Evolution

650b - Dartmoor

Nówki to jeszcze Sundance, ale nie znam tej marki i TourDeFrance całkiem znośne. Wśród używek od zatrzęsienia Unibike i Krossa (starsze niż 2012 są ok). Dostanie dobrej ramki poniżej 500zł a nawet 400zł nie stanowi problemu.

Zbytnio w szosach do 500zł to nie ma w czym wybierać. Sa od jakiegoś jegomościa Pawlaka, ale sterówka 1 cal. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...