pplol112 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Witam nie moge znalezc uszczelek olejowych do manitou splice i tu moje pytanie jakie pasuja do tego modelu z innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Olejowych czyli których ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pplol112 Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Nie rozumiem, no bo chyba sa dwie uszczelki kurzowe i olejowe. I na allegro sa tylko kurzowe. Prosze pompcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Jedyne olejowe uszczelki jakie tam są, to uszczelki na tłoku tłumika kompresji i tłoku tłumika odbicia oraz uszczelki na dolnym i górnym korku prawej goleni, prawie wszystkie te uszczelki można kupić w sklepie uszczelnieniami technicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pplol112 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Czyli na gorze potrzebna jest tyllo uszczelka kurzowa? Tam gdzie wychodzi golen widac ta uszczelke albo uszczelki i na allegro jest tylko kurzowa. Bo jes podobne sie sklada w jedna uszczelke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 tak , gorne to kurzowe , kup evil geniusy http://rowerowy.com/sklep/narzedzia_serwis/serwis_amortyzatorow/uszczelki/prod/evil_genius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Miałem Splice'a i tam tylko kurzowe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pplol112 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Mozecie wytlumaczyc jak sprawdzic czy beda pasowaly? Puklus co mozesz powiedziec o tym amorku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ja miałem splice super diva edition czy cus 100-130mm ogólnie nie jest specjalnie sztywny (30mm) ani lekki 1950g. dobrze pracuje, jest w miarę czuły, jednak czarna powłoka ze stalowych goleni po ponad 2kkm zaczęła powoli znikać. jest bardzo prosty w serwisie. Tłoczysko od tłumika jest na dole uszczelnione, jak by oringiem, (łatwo go uszkodzić), wiec można by bo zalać olejem. Sprężyna zakręcana śruba M10/12 nie pamiętam gruba w każdym bądź razie, także łato uszczelnić. Regulacja skoku jak w RSowski Uturnie, płynna od 100 do 130mm. z Racji że tłoczysko nie przykręca sie śruba, tylko kluczem imbusowym 8mm w lewo się go zakręca bezpośrednio w goleń ( gwint jest prawy jednak kręcimy jak by z drugiej strony) bez blokady skoku trzeba wprawy by go zakręcić ale nie jest to trudne. Z tej samej przyczyny czasami regulator odbicia na dole może nie być ... w skali ma tylko 90* obrotu. Ja maiłem pokrętło odbicia zakręcony kretem bez żadnego otworu na śrubokręt czy klucz ... może to wada fabryczna był, był problem ze zdjęciem tego. poza tym widelec wspominam całkiem sympatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Czyli na gorze potrzebna jest tyllo uszczelka kurzowa? Tam gdzie wychodzi golen widac ta uszczelke albo uszczelki i na allegro jest tylko kurzowa. Bo jes podobne sie sklada w jedna uszczelke Tak, tam są tylko uszczelki kurzowe, a pod nimi gąbki które utrzymują olej do smarowania goleni (gąbki są w zestawie z uszczelkami) : http://roweryokey.pl/uszczelki-kurzowe-evil-genius-32mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 czyli uszczelki 30,00 do manitou, te z liny Ruleza to 32,00 -tak wymieniasz : http://www.enduroforkseals.com/id16.html a tu masz bebechy w kilku wariantach http://happymtb.org/forum/read.php/1/1114369/1114727 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi