fragi Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Polecacie jakąś stronkę typu google map gdzie mogę bezpośrednio na niej wytyczyć swoją własną trasę jaką chce zaplanować? Z podanymi km itp. Próbowałem na google map ale jak po miescie zaznaczałem to sama układała mi skrótami a nie tak jak ja chciałem. Najlepiej aby po prostu po przez klikanie można było wybierać i zaznaczać pkt przez które chce sie jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Serwis internetowy http://gpsies.com albo aplikacja EasyGPS lub ExpertGPS, więcej nie trzeba, no chyba, że masz Garmina nawigację to zrobisz to w aplikacji MapSource Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Na Stravie zobacz - jest teraz super narzędzie, ale na razie w fazie Beta. Pokazuje przewyższenia, segmenty, naprawdę dobra funkcja :-) Wejdź w My routes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mboczek Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Mi się w klasycznych (starych) Google Maps bardzo wygodnie tworzy trasy. Właśnie lepiej niż ręcznie "mażąc" po mapie, szczególnie jeśli nie zależy mi na 100% dokładności. Wybieram "Wyznacz trasę". Potem typ (pieszo albo trasy rowerowe). Wpisuję kilka charakterystycznych punktów (adresów) przez które chcę przejechać. Google wyznacza trasę, a ja tylko "chwytam" za niebieski ślad na mapie i przeciągam do interesującej mi trasy. Z minusów: - Czasami Google się uprze i nie chce mnie poprowadzić dokładnie którędy chcę. - Działa tylko dla dróg, ścieżek rowerowych i dróg dla pieszych. Pola i lasy odpadają. Z plusów: - Wygoda i szybkość. - Łatwy dostęp z telefonów z Androidem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fragi Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Po dłuższym szperaniu w internecie mogę wam polecić stronkę endomondo.com tylko trzeba mieć konto. Jest dużo fajnych opcji i w dodatku można zapisywać swoje trasy w pliku i również dzielić się albo pozyskiwać od osób z całej polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Akurat endomondo to crap jakich mało. Nie polecam też runkeepera (śliczne mapy, ale routing zupełnie inny - chyba z google maps właśnie). Mnie bardzo podszedł bikeroutetoaster - on używa do routingu map OSM; w górach warto jedynie przełączyć go w tryb "walk". Do tego wygodne wgrywanie np. w Garmina (ale też eksport do wielu innych formatów), podobnie jak Strava rysowanie profilu. Wygodniej niż w Stravie przełącza się też na routing ręczny gdyby coś nie tsykało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrula Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Co do wyznaczania tras proponuję http://bikeroutetoaster.com Oprócz OSM, są dostępne jeszcze cycle map, google i kilka innych. Warto się zarejestrować żeby móc zapisywać i udostępniać swoje projekty szerszemu gronu. Oprócz samych map, dostajemy tam również przekrój trasy, oraz sporo możliwości konfigurowania. Można oczywiście korzystać bez rejestracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuego Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 http://ridewithgps.com/ działa znakomicie. Nie trzeba mieć gps aby zaplanować trasę ale jak posiadasz możesz wyeksponować pliki ze śladami. Zdecydowanie ułatwia podążanie zaplanowaną trasą. Dostępnych jest kilka map na których możesz planować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.