BaJo Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Witam. Mam problem z wymienionymi wyzej hamulcami. Rower ma miesiac. Przejechane ma okolo 130km. I po takim czasie plyn byl juz lekko czarny. Hamulce oby dwa stracily na mocy. Trzeba klamke do konca wcisnac żeby hamulec działał. Wziałem sie za odpowietrzanie przodu. Usuniecie powietrza z dota w strzykawce. Usuniecie powietrza z zasisku. Odpowietrzenie ukladu. Usuniecie powietrza z klamki. Wszystko ladnie pieknie poszlo. Hamulec widac poprawe. Ale klamka nadal jest miekka trzeba wcisnac mocniej zeby zaczal hamowac. Dodam ze plynu bylo tak duzo ze przez zbiorniczek wylewal sie plyn podczas wciskania strzykawki. A po odkreceniu strzykawki przy klamce wylalo sie bardzo duzo plynu. Co zrobilem nie tak że klamki jest miekka. Lub co jest zepsute. Dodaje zdjecie gdzie sie ulewal plyn z zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaJo Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 @Reff Hamulec wrocil do stanu przed odpowietrzaniem. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Nowy rower i czarny płyn ... gdzieś coś nieszczelne musi być ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ja bym powiedział inaczej , jeżeli płyn był czarny to zeżarło uszczelki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaJo Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 To gdzie uszczelki zeżarło? Nie był mocno czarny. Tylko lekko czarny. Będę miał czas po pracy to dokręce wszystkie śrubki od układu hamulcowego. I wtedy odpowietrze. Może coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Może ktoś go dotem 5.0 zalał wypłucz układ porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaJo Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Czym wyplukać plyn z ukladu jezeli to jest dot 5? Ja odpowietrzalem dot 4 czy to moze miec jakies komplikacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Poprostu przelej przez układ z 80ml płynu i powinno być ok . Poprostu słabej jakości DOT mógł rozpuścić uszczelki , albo były one wadliwe - nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi