Trickster Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Cześć, jakiś czas temu kupiłem B'Twin Rockrider 520 ( http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-520-id_8293188.html ). Zastanawiam się teraz - co wymienić żeby jeździło się jeszcze lepiej, które komponenty byłoby dobrze wymienić i na jakie?
GIANT84 Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Cześć, jakiś czas temu kupiłem B'Twin Rockrider 520 ( http://www.decathlon...id_8293188.html ). Zastanawiam się teraz - co wymienić żeby jeździło się jeszcze lepiej, które komponenty byłoby dobrze wymienić i na jakie? Może napisz coś więcej gdzie będziesz jeździł i w jakim stylu. Ale jak chcesz coś wymieniać to nie lepiej było dołożyć ta kasę co masz na wymianę i kupić rower w którym się nic nie wymieni?
Trickster Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Napisano 21 Czerwca 2014 Hehe, trochę na to za póżno Raczej zależy mi generalnie na wymianie rzeczy które odstają od reszty, doczytałem się, że przerzutki są bardzo słabe (Shimano Acera / X50) ? Coś więcej: Budżet aktualnie około +/- 200 PLN na jakieś poprawki, gdzie będę jeździł... hmm, tutaj różnie, bo dojeżdżam rowerem do pracy a w weekendy jeżdżę po wyboistych terenach w lasach/po ścieżkach w górach.
GIANT84 Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 2 klasy: shimano vs. sram tu masz 2 wybory bo zwolennicy tego i tego tak samo jak amelinium ;p vs. karbon ja osobiście wybieram shimano i nie wyobrażam sobie górala bez minimum deore (tak mam) ale marzy mi się w XT. Więc moje zdanie znasz teraz czekać na innych użytkowników. Ja zawsze wybieram większość Mam nadzieję że po części pomogłem ;p
jogi109 Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Też myslę ze jak już wymieniac to deore i wyżej.
Huhu Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Chłopie. Jak masz 200zł to zbieraj dalej i jeździj zamiast się zastanawiać. Prawda jest taka, ęe za te pieniądze nie kupisz nic co by podniosło jakość jazdy na rowerze tak by było to warte zachodu. Jak zbierzesz kilkaset zł to możesz pomyslec o kołach, amortyzatorze, napędzie (całym z drogą korbą), które faktycznie zrobią różnićę. Tak to kazdy ruch niby coś tam polepszy ale w sumie wiele nie da.
Looser Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 tylko z budzetem +/- 200 nie poszalejesz w klasie deore, sama korba okolo 250, wiec jezeli chcesz wymieniac na cos konkretnego to dozbieraj na minimum alivio/deorkia jesli nie to na tym tez przeciez spokojnie pojezdzisz
Trickster Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Napisano 21 Czerwca 2014 Spoko, w takim razie sobie daruję na tą chwilę Jeszcze jedną rzecz mam, nie będę zakładał tematu nowego na to - w czasie jazdy udało mi się zadrapać naklejki które są pokryte przeźroczystym matowym lakierem lub coś temu podobnego - zadrapanie było takie, że przebiło się przez warstwę tej cienkiej warstwy lakieru i zdarło naklejkę w kilku punktach przez to teraz na białym napisie na ramie mam czarne "dziury". Da radę coś na to poradzić, czy zostawić i nie przejmować się?
dasaj Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Wymień to, co Cię ogranicza albo denerwuje. Za 200 PLN nie poszalejesz, ale spokojnie starczy na opony albo siodełko albo gripy. Zwłaszcza opony potrafią zrobić olbrzymią różnicę.
GIANT84 Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Spoko, w takim razie sobie daruję na tą chwilę Jeszcze jedną rzecz mam, nie będę zakładał tematu nowego na to - w czasie jazdy udało mi się zadrapać naklejki które są pokryte przeźroczystym matowym lakierem lub coś temu podobnego - zadrapanie było takie, że przebiło się przez warstwę tej cienkiej warstwy lakieru i zdarło naklejkę w kilku punktach przez to teraz na białym napisie na ramie mam czarne "dziury". Da radę coś na to poradzić, czy zostawić i nie przejmować się? zrób zdjęcie
Trickster Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Napisano 22 Czerwca 2014 Zdjęcie: próbowałem to zakryć sprayem akrylowym ale przez to bardziej napaćkałem niż pomogłem, dlatego wydaje się jakby te dziury miały niewiadomo jaką głębokość podczas gdy jest to grubość naklejki.
Shootee Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Spróbuj ewentualnie białym lakierem takim w pędzelku. Więcej nic nie zrobisz Poboli, poboli, i przejdzie przy następnej obcierce.
GIANT84 Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 ja bym to delikatnie papierem wodnym 800+ i w sklepie z farbami samochodowymi jakiś mazak biały czy korektor jak to się nazywa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.