erbi Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Witam,Zapraszam wszelkich miłośników jazdy rowerowej z Łowicza i okolic, do dołączenia do grupy na FB https://www.facebook.com/groups/281131062066533/ lub zgłaszanie się w tym temacie. Może uda się zebrać kilka osób do wspólnej jazdy Pozdrawiam!
whitearrow Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Ja się zgłaszam Na razie z trekkingiem.
erbi Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 Update odnośnie grupy na fb: https://www.facebook.com/groups/269729056568685/Hmm, no póki co zbierajmy ludzi Obecnie staram się jeździć swoim tempem (średnia 31-33 km/h) nie wiem czy to również jest Twoje tempo. Czasami wybierając się w drogę z łowickimi weteranami (grupka max 4 osób ), szybkości są mniejsze (26-29 km.h). Okolice Bobrownik, Makowa, zazwyczaj około 50-60 km. Póki co zapraszam do dołączenia do grupy na fb jeśli masz taką możliwość. Może wspólnymi siłami po trochy uzbieramy chętnych. Nie wiem czy będziesz jeździł w zimę, można również wtedy umówić się na wspólny trening, bo w zimowe dni można trochę zwolnić tempa .
whitearrow Napisano 18 Sierpnia 2014 Napisano 18 Sierpnia 2014 Ok. Jak tylko dojdę do porządku z bolącą od tygodnia nogą to dam znać. Nie korzystam z fb ale jakoś się umówimy. Widziałem szaleńca bez kasku na szosie (niebieska rama) który ledwo wyrobił na skrzyżowaniu przy św. Duchu w sobotę ok południa.
erbi Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Napisano 18 Sierpnia 2014 Na Authorze? Chyba wiem o kim mowa. Jest trochę ludu w Łowiczu, po drodze naprawdę często spotykam wielu kolarzy, często przyjeżdżają w nasze rejony nawet ze Skierniewic.
whitearrow Napisano 18 Sierpnia 2014 Napisano 18 Sierpnia 2014 To cieszy że ludzi zorientowanych na szosę jest u nas coraz więcej. Mam nadzieje że i mnie się w niezbyt odległej przyszłości uda przesiąść na "kolarkę".
erbi Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Napisano 19 Sierpnia 2014 Ja póki co mam przełaj, tyle, że założone opony 23 mm (myślę nad sprzedaniem i zakupem pełnej szosówki). Często mam przyjemność jeżdżenia z gościem dobrze po 50-tce, który na ramie mtb zasuwa na oponach 25 mm slickach, razem z nami jeździ, co prawda za plecami, ale spokojnie daje radę Tylko, że on nabija w miesiąc tyle co ja conajmniej w dwaj Chcieć to móc.
TakaJedna Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 hmm... jakby tak obnizyc predkosci, a wydluzyc dystans to ja bym byla zainteresowana, mam miejski i nie dam rady wiecej - wiem, bo testowałam z kolegą na szosówce, ale na dystanse dłuzsze - spokojnie dam rade - to tez mam przetestowane juz mam dosc sluchawek, a mam jeszcze kilka pomysłow do wdrozenia - jak Wyszogród, ale wczesniej i ładniej - Rogów a pozniej lasami kolo Lipiec, Skierniewiece i Bolimow ale wolno - 20-25km/h, chyba ze wiatr w twarz
JaniszMTB Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Na swoich kółkach 26" i oponach 2.2 zapedałował bym się po szosie No chyba że leśne dukty i jazda po drogach wzdłuż rzek
erbi Napisano 15 Września 2014 Autor Napisano 15 Września 2014 Nie no jasne, słuchajcie właśnie o to chodzi, żebyśmy się jakoś "jednoczyli" a później możemy właśnie wspólnie organizować wypady grupkami. Mnie na przykład męczy wolna jazda, zdaję sobie sprawę z tego, że to przede wszystkim kwestia roweru, jednak ja mam tak, że muszę się "zmachać" . Wyszogród ciekawa opcja, ja póki co standardowo Łyszkowice, Maków i tereny południowe, choć ostatnio jeszcze przez Domaniewice przejeżdżam.
maniek85 Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 To zróbmy jakąś ustawkę w tygodniu po południu na przejażdżkę, wtedy mniej więcej będzie wiadomo kto chce jakie trasy jeździć, jakie dystanse i teren preferuje
TakaJedna Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Co do prędkości - to rozumiem i szanuję - i odpadam sama, ale mogę się z Wami podzielić swoimi trasami, Co do tras i biorąc pod uwagę Wasze opony- to zamiast z Łyszkowic na Maków, (a do Łyszkowic przez Jamno -na łuku skręcamy i przez Grudze, Uchan i Zakulin - pusto, czasem tylko na łosia i truchło borsuka można wpaść) doradzam kierunek na Lipce - tam i ładniej, i pusto, i zaczyna lekko falować. Domaniewice - tak zrobiłam w tą sobotę - polecam do Bielaw, później Psary i do Głowna,równoległa do 14 (przez trochę żwir czy coś dziwnego - ale spokojnie dacie rade) - a później wg uznania - ja zrobiłam Okręt - Wam nie radze, sama się kopałam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.