Skocz do zawartości

[Piasta] JoyTech D142DSE - dorabianie uszczelnienia

mklos1

Rekomendowane odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy!

Zauważyłem kilka dni temu, że od strony bębenka padło uszczelnienie i kulki łożyska są wyeksponowane. Nie bardzo widzę, aby to tej tanizny można było kupić części zamienne. Piasta póki co jest zdrowa, więc jej wymiana jest ekonomicznie nieuzasadniona. Będę musiał z czegoś dorobić uszczelnienie. Propozycje na materiał?

Musiałbym rozebrać piastę... Na chwilę obecną kupiłem płat materiału, z którego dorabia się uszczelki pod miski olejowe. Grubość 0,3 i 0,5. Zobaczymy, czy to zda egzamin. Podejrzewam, że będzie to lepsze niż otwarte łożysko. Spróbuję też dopasować coś od Shimano, ale nie wydaje mi się, że się uda.

Mam podobny problem. Znana historia - pęknięta ośka... :/ Niestety w tym wszystkim zniszczeniu uległ 1 konus, 1 kulka i ta nieszczęsna 1 uszczelka. Z tym ostatnim największy problem. To jakaś taniocha "JOY TECH ALLOY QR". Przydało by się to jakoś uszczelnić, ale zastanawiam się z jakiego materiału. Ciśnieniową roweru nie myję, co najwyżej czasem wąż ogrodowy :P

Tak wygląda to cudo

PRZÓD

1_zps9bf24a23.jpg

TYŁ:

2_zpsf4b55d3c.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...