mklos1 Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Koleżanki i Koledzy! Zauważyłem kilka dni temu, że od strony bębenka padło uszczelnienie i kulki łożyska są wyeksponowane. Nie bardzo widzę, aby to tej tanizny można było kupić części zamienne. Piasta póki co jest zdrowa, więc jej wymiana jest ekonomicznie nieuzasadniona. Będę musiał z czegoś dorobić uszczelnienie. Propozycje na materiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Jeszcze jak byś pokazał jak to tam wygląda ... ja bym był za wsadzeniem shimanowskiego labiryntianu ale czy będzie pasował ... nie mam pojenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Musiałbym rozebrać piastę... Na chwilę obecną kupiłem płat materiału, z którego dorabia się uszczelki pod miski olejowe. Grubość 0,3 i 0,5. Zobaczymy, czy to zda egzamin. Podejrzewam, że będzie to lepsze niż otwarte łożysko. Spróbuję też dopasować coś od Shimano, ale nie wydaje mi się, że się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Są też uszczelnienia na smar ... czyi zamiast blaszki pchasz smaru ile sie wejdzie. Czy to zdaje egzamin ... tego to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 W moim przypadku nie, bo myję rower pod ciśnieniem. Uszczelka must sein. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Mam podobny problem. Znana historia - pęknięta ośka... :/ Niestety w tym wszystkim zniszczeniu uległ 1 konus, 1 kulka i ta nieszczęsna 1 uszczelka. Z tym ostatnim największy problem. To jakaś taniocha "JOY TECH ALLOY QR". Przydało by się to jakoś uszczelnić, ale zastanawiam się z jakiego materiału. Ciśnieniową roweru nie myję, co najwyżej czasem wąż ogrodowy Tak wygląda to cudo PRZÓD TYŁ: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.