Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dzisiaj przy ostrzejszym hamowaniu pękł mi uchwyt na zacisk hamulcowy i tutaj rodzi się moje pytanie, czy da się ten uchwyt przyspawać czy amortyzator do wymiany?

Napisano

Jeśli jest tam mocowanie PM (nie wiem jakie tam masz) to możesz zabawić się z helicoilem czy jakoś tak. Oczywiście o ile poszedł tylko gwint. Ale w sumie to daj foto bo nie wiadomo nawet co ty tam dokładnie masz.

Napisano

Witam, dzisiaj przy ostrzejszym hamowaniu pękł mi uchwyt na zacisk hamulcowy i tutaj rodzi się moje pytanie, czy da się ten uchwyt przyspawać czy amortyzator do wymiany?

Zanim go wyrzucisz, proponuję skontaktować się z http://www.activia.sgl.pl/ czasami można tam kupić części do SR.

• Mod Team
Napisano

A nie mówiła mama nie zakładaj tarczy większej niż zaleca producent ?? Jak nie nie mówiła, to ja powiem teraz. Nie zaleca sie stosowania tarcz większych niż producent zalecił zwłaszcza jak sie widelec użytkuje nie zgodnie z przeznaczeniem.

Napisano

Mogą podpasować inne golenie na taką samą średnicę goleni np.: od Duro albo też nawet od Tory. Chociaż prędzej znajdziesz golenie lub całe tanie duro.

Napisano (edytowane)

Dobra, dzięki koledzy, teraz raczej znajdę sobie inny amorek, ale o pomoc w doborze to już nie w tym dziale poproszę :)

Edytowane przez Krzxc
Napisano (edytowane)

Tak jak chłopaki powyżej mówili, dolne lagi od Raidona są za delikatne. Porównywałem dolne golenie od DURO i RAIDONA. to zdecydowanie pod tą tarczę Duro by bardziej odpowiadało. 

Edytowane przez ACTIVIA