Skocz do zawartości

[opona] 28" - gruba

OutOfMemory

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

przeglądam opony dla crossów (głównie Schwalbe) szukając opon o szerokości ok 2" i jakoś nic znaleźć nie mogę.

Czy są w ogóle opony o takiej szerokości? Czy max to 1,75"?

Napisano

Jeśli interesują Cię szersze opony to szukaj 29". To ten sam rozmiar, tylko 28" jest zarezerwowane dla crossów/rowerów szosowych a 29" dla mtb.

ma/miał w swoim Maestro saguaro 2.0, więc się da.

Napisano

Jeśli interesują Cię szersze opony to szukaj 29". To ten sam rozmiar, tylko 28" jest zarezerwowane dla crossów/rowerów szosowych a 29" dla mtb.

ma/miał w swoim Maestro saguaro 2.0, więc się da.

Nawet Saguaro 29x2.2 ;)

@@OutOfMemory,

Źle szukasz. Szukaj nie opon 28" a 29". Tutaj masz ogromny wybór chociażby chwalone i dość tanie Schwalbe Smart Sam 29x2.1 ale wszystko zależy od tego jakiego crossa kupisz i ile będziesz miał miejsca w tylnym trójkącie.

Napisano

Źle się wyraziłem i chyba mnie nie zrozumiałeś. 28" i 29" to to samo, z tym, że "na papierze" te pierwsze to koła do szos/crossów, a te drugie to mtb.

Możesz założyć każdą o oznaczeniu: 622 x ........ 700 x .......C 28 x ........ 29 x ........ To wszystko ta sama wielkość obręczy,tylko różne (geograficzne,historyczne,zwyczajowe itd ) oznaczenia.

to powinno Ci wszystko wyjaśnić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...