Skocz do zawartości

[1000zl] do miasta, 28', sztywny widelec

sfen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Rozglądam się za rowerem na kołach 28'. Mój wzrost 180(noga 84).

Przeznaczenie: miejski pomykacz / codzienny dojazd do pracy (czyli w tygodniu max 15 km dziennie + ew. weekend jakaś wycieczka 20-30km )

Kwota: około 1000zł 

Preferuję pozycję bardziej sportową, nie chcę holendra. Rower będzie często przypinany na zewnątrz i nie chcę jakiegoś wypasionego sprzętu za 2-3kafle - stąd taka cena. Ze względu na miejsce użytkowania (czyli 80% miasto) szukam czegoś ze sztywnym widelcem - teraz jeżdżę jakimś starym noname mtb z "amortyzatorem" i więcej z tym problemów niż pożytku. 

Mój typ:

http://allegro.pl/spartacus-cross-line-kola-28-caly-na-shimano-2014-i4330976003.html

Spostrzeżenia:

-sztywny widelec

-kiepski osprzęt/wolnobieg

-model występuje też w opcji za 950zł już na kasecie ale za to z amortyzatorem bez blokady.

Z tego co widzę w modelu co podałem jest chyba zwykły stalowy widelec, krótszy w stosunku do amortyzatora. Czy warto się w coś takiego pakować? Czy znacie coś jeszcze w okolicach 1000zł ze sztywnym widelcem i jakimś w miare porządnym osprzęcie (lepiej na kasecie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...