Zakrecona Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 Zastanawiam się nad tym modelem zegarka z tym, że na stronie producenta napisane jest "Rowerowy czujnik prędkości - Nie" i nie bardzo rozumiem. Wiem, że to zegarek dla biegaczy ale przecież prędkość sczytywana jest z GPS (tak mi się wydaje). Może tępe pytanie ale czy jadąc rowerem i mając ten model zegarka nie będzie informacji o prędkości? Czy o co tu chodzi? Model Forerunner 910XT posiada rowerowy czujnik prędkości z tym, że nie ma opcji zwykłego zegarka. Czy to chodzi po prostu o to, że jadąc z tym Forerunner 620 nie będę mogła ustawić, że jadę na rowerze tylko mi to odczyta jako bieg? Wytłumaczcie proszę
mucher Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 Nie podepniesz zewnętrznego czujnika prędkości - nie na GPS, a tradycyjnie na obroty koła (czyli coś, co i w 910XT byłoby zewnętrzne). Z GPS informacje będą dalej - ale traktowane jest to chyba jako bieg (nie zdefiniujesz np. innego zestawu pól do wyświetlania na bieg vs rower/rowery). Choć wg Rainmakera ma się pojawić wsparcie dla tych czujników. W sumie nie rozumiem czemuby się przesiadać z 910XT na 620-tkę - to już lepiej chyba na Fenixa 2 (ma wszystko to co 620 i 910XT razem wzięte). Aaaa - okazuje się, że wyszło chyba nawet dziś firmware 2.80 - a tam: Added suport for run, race, and ride activity profiles to allow customized settings for training runs, races, and bicycle rides.Added suport for speed/cadence, speed only, and cadence only sensors for cycling activities.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.