Skocz do zawartości

[GPS] Garmin Forerunner 620 - jak to działa?

Zakrecona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad tym modelem zegarka z tym, że na stronie producenta napisane jest "Rowerowy czujnik prędkości - Nie" i nie bardzo rozumiem. Wiem, że to zegarek dla biegaczy ale przecież prędkość sczytywana jest z GPS (tak mi się wydaje). Może tępe pytanie ale czy jadąc rowerem i mając ten model zegarka nie będzie informacji o prędkości? Czy o co tu chodzi? ;) 

Model Forerunner 910XT posiada rowerowy czujnik prędkości z tym, że nie ma opcji zwykłego zegarka. Czy to chodzi po prostu o to, że jadąc z tym Forerunner 620 nie będę mogła ustawić, że jadę na rowerze tylko mi to odczyta jako bieg? 

Wytłumaczcie proszę :) 

Napisano

Nie podepniesz zewnętrznego czujnika prędkości - nie na GPS, a tradycyjnie na obroty koła (czyli coś, co i w 910XT byłoby zewnętrzne). Z GPS informacje będą dalej - ale traktowane jest to chyba jako bieg (nie zdefiniujesz np. innego zestawu pól do wyświetlania na bieg vs rower/rowery). Choć wg Rainmakera ma się pojawić wsparcie dla tych czujników.

W sumie nie rozumiem czemuby się przesiadać z 910XT na 620-tkę - to już lepiej chyba na Fenixa 2 (ma wszystko to co 620 i 910XT razem wzięte). 

Aaaa - okazuje się, że wyszło chyba nawet dziś firmware 2.80 - a tam:

Added suport for run, race, and ride activity profiles to allow customized settings for training runs, races, and bicycle rides.
Added suport for speed/cadence, speed only, and cadence only sensors for cycling activities.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...