Skocz do zawartości

[koło tylne] Pokrzywione koło- jakie nowe kupić?

klaku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Jestem tu nowy więc trochę o sobie powiem. Lubię czasem pojeździć rowerem w dalsze trasy jednak nie posiadam najlepszego sprzętu. Marzy mi się jakiś dobry rower ale nie jestem pełnoletni, nie zarabiam i zwyczajnie nie mam za co go kupić. Rok temu na giełdzie zakupiłem Gazelle Golfo Hybride za 350 zł. Stary rower ale nie narzekam nie jeździ się nim najgorzej. Gdy go kupowałem wszystko było sprawne jednak trochę go zaniedbałem a mianowicie : 

- złamałem przednią przekładnie przez co ją wykręciłem i posługuję się teraz ręką :D

- pokrzywiłem tylne koło "driftowaniem" i wożeniem ciężarów na bagażu 

I właśnie w sprawie koła piszę. Muszę coś z tym zrobić. Co muszę wymienić i gdzie to kupić? 

post-176243-0-20446900-1403252125_thumb.jpg 

post-176243-0-31984300-1403252131_thumb.jpg 

• Mod Team
Napisano

W takim wypadku jak wozisz 4 worki cementu, polecam koło min. 3 komorowe, koniecznie kapslowane a najlepiej 5 komór. Koło wygląda jak by ktoś na tym niedolota zaliczył.

Napisano

Można powiedzieć, że to było jednorazowe :P 

Potrzebuje praktycznie tego samego co mam tylko nie popsutego. Rzecz w tym, że nie wiem gdzie i jakie dokładnie mam kupić?

• Mod Team
Napisano

Jak masz piastę wielobiegowa w swojej gazeli to koło tanie nie będzie sama obręcz ok 50-80zł. Jak ci się uda trafić model obręczy taki sam jak masz to szprychy zostaną takie jak są.

Jak nie masz tam biegów ... to kup każde jedno koło torpedo które będzie spełniało twoje kryteria. Zwróć uwagę na wielkość zębatki.

Napisano

Na kole jest 7 zębatek. Wolałbym kupić już całe koło bo nie dam rady poprzekładać szprych. Patrzyłem i niby jest trochę tego na allegro ale nie mogę zorientować się które będzie odpowiednie.  Z obręczy odczytałem: Alesa 6021 Etrto 622 DIN alloy 700C. 

Chcę tylko aby dało się normalnie jeździć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...