Skocz do zawartości

[oświetlenie] lampa rowerowa/ czołówka- dwa w jednym

kjubas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy zna ktoś może lampkę która będzie się nadawać do zamontowania na rower ale też będzie można ją wykorzystać jakos czołówkę? Planuję w tym sezonie pojezdzić rowerkiem po Polsce ale też mam na jesieni plan wypadu w górki a za dwa tygodnie na kajaki. Na obydwa ostatnie przyda się dobra czołówka, z kolei na rower potrzebna mi fajna, dająca w miarę dużo światła, oświetlająca drogę lampka rowerowa. Czy istnieje coś takiego jak połączenie tych dwóch funkcji w sensownej cenie? Najlepiej do 150 złotych albo mniej. 

Napisano

a poza tym że spełnia podwójną funkcję czołówka/lampa rowerowa jest coś warta sama w sobie? Poleciłbyś to? 

Napisano

Co do rowerowego tej lampki...

Po dokupieniu odpowiedniej soczewki (kolimatora) ta lampka nadaje się na rower.
Ja jeździłem na niej rok czasu i uważam, że jako pierwsza DOBRA lampka na rower całkiem nieźle spełnia zadanie.

4sez.jpg

Tak rozkłada się światło z kolimatorem:
tmfg.jpg

A tak świeci w praktyce:
kf0c.jpg

Teraz mam Convoya s3 z kolimatorem owalnym i jest 2x lepszy niż ta lampka z chin  :-)

Napisano

A ja bym wolał kupić czołową i dobrą lampkę na rower.

Mam czołową, z diod led (kilkanaście). Kosztowała jakieś 15zł i na jurę jak znalazł. Po jaskiniach można spokojnie chodzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...