FiQusny Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Jak mam odpowietrzyć układ hamulcowy, jeśli nie mam miejsca na strzykawke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Ale co to znaczy że nie masz miejsca? Nie wiesz gdzie zamocować strzykawkę z płynem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiQusny Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Dokładnie. Przy pojemniku nie ma otworu takiego. A przy hamulcu jak odkręce śrubkę, to płyn od razu wylatuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Przy klamce odkręcasz śrubkę na imbusa przy dekielku i wciskasz tam strzykawkę , w zacisku odkręcasz śrubkę i wkręcasz tam specjalną końcówkę z gwintem http://allegro.pl/zestaw-do-odpowietrzania-hamulcow-magura-disc-i4323148249.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiQusny Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Nie ma miejsca na imbusa poza tą śrubką do regulacji nachyłu klamki. Jedynie jest taka mala dziurka w klamce, ale nie widze tam żadnego miejsca na imbusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichasKrk Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Najlepiej zrób zdjęcie klamki, będzie wiadomo. Ja mam magura louise bat, bodajże 2008 i na klamce, w jej środkowej części jest właśnie ta mała dziurka a nad nią napis "Mineral Oil" na imbus 2...wkładasz imbus , wyjmujesz tę śrubkę/zatyczkę ,a w to miejsce wkładasz strzykawkę, bez żadnych rurek. A żeby płyn od razu nie wyskakiwał, to wcześniej, zanim przystąpisz to "otwierania" tej dziurki, to odkręć śrubkę na drugim końcu czyli przy kole, tam gdzie hamulec. Potem tylko wciskasz strzykawkę w tę dziurkę na klamce i gotowe A jeśli nie masz takiej "Dziurki" jak u mnie w klamce, to tutaj jest pomocny filmik http://www.forumrowerowe.org/topic/104974-hamulce-magura-louise-problem-z-odpowietrzeniem/ Edytowane 20 Czerwca 2014 przez MichasKrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 A ktoś zapytał który to model Louise ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 W starszych modelach, jest pewnie tak jak w Martach, trzeba robić to na otwartym zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ustawionym poziomo należy dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) To chyba oczywiste. Podobnie jak to, że Magury lubią od góry do dołu i prawie nigdy nie udaje się za pierwszym razem. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez kadargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poleczek Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 można robić Magury z dołu do góry, na odkręconym zbiorniczku, zwykła strzykawką, potem zakrecasz zbiorniczek i dopiero "wykrecasz" strzykawke , olej za bardzo nie poleci bo... nie ma jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Mu zawsze wychodziło na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ja tez zawsze robiłem od dołu do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 W innych również tak robiłem i robię, nawet tydzień temu w Hayesach, ale w Martach tylko od góry mi się udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi