Skocz do zawartości

[obręcz] street, dirt

gr3g0ry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam dylemat którą z tych obręczy wybrać, tą:

http://www.allegro.pl/item110627038_obrecz...ebrna_nowa.html zna ją ktoś, ma, jeździ? jeżeli tak, to jakie wrażenia?

czy może lepiej postawić na sprawdzoną firme i wziąć AlexRims DM24? albo może ktoś wie, gdzie w necie dostane SupreMT 26" w miare tanio :D

A ja polecam obręcz DARTMOOR Blizzard, a tu link do nich http://www.allegro.pl/item111291577_obrecz...rd_24_i_26.html

już wcześniej napisałem, że obręcze tylko pod tarcze odpadają,

zresztą dalej nie moge sie zdecydować na jakąś konkretną obręcz, jeszcze poważnie myśle o SR Mammoth, która wg. Was jest najmocniejsza DM24, SupraMT, czy Mamucik?

Tej obręczy, którą podał autor w linku bym raczej nie brał, to jest jakaś nieudolna kopia porządnej obręczy trialowej Alex'a, lepiej wziąć coś sprawdzonego, wszystkie wymienione powyżej oprócz tej pseudo DX-32, sam mam DM-24 i jestem bardzo zadowolony, jeśli dołożymy dobre szprychy (np. DT Champion) i porządny zaplot, to koło będzie naprawdę pancerne :P

Chyba Supra jednak najmocniejsza. Potem DM24 i Mamucik i tu nie wiem która mocniejsza, reczej chyba porównywalne - w kazdym razie roznice minimalne.

Mamut mocniejszy :- )

Do autora tematu: bierz Supre

znalazłem w sklepie z suprą MT

"SUPRA MT jest najlepszym wyborem do uprawiania wysokiej klasy Downhill i 4X. Przeznaczona do hamulców tarczowych i V-ek."

v-ki?

mamut też ma podobną budowe i:

"Mocna obręcz do FR i DH.

Bardzo wysoki profil poprawia sztywność i ułatwia stosowanie hamulców szczękowych. "

Supra jest pod v-ki.

A moją Supre ostatnio troche zcentrowałem <_< stara przerzutka sie wkręciła w szprychy i je poluzowała - jest male bicie 2 mm. Ale jak na takie wkręcenie to i tak małe.

Miałem to samo. Urwał mi się hak i przerzutka wpadła w koło łamiąc dwie szprychy i centrując supre; ale to dla niej pryszcz ;- )

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...