Skocz do zawartości

[pompka] - markowa czy nie?

npoprostu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamierzam kupić pompkę do roweru, taką którą stawia się na ziemi, ale pompuje się rękami. I teraz się zastanawiam, czy kupić w sklepie stacjonarnym taka pompkę wraz z nanometrem firmy Cross za 75 zł czy też może kupić na Allegro, gdzie łącznie z przesyłką wyszłoby mnie to o 35 zł, jednak firmy nieznanej. Co wy byście radzili? Czy przy tak prostych urządzeniach jak pompki da rady zrobić coś źle czy też może nawet najgorszy producent wyprodukuje porządną pompkę i nie warto dopłacać kilkadzeisiąt złotych za markę?

Napisano

Kiedyś kupiłem jakąś tanią pompkę w hipermarkecie i niestety uchwyt pękł podczas pompowania. Teraz mam Beto taka jak w linku powyżej i nie narzekam.

Napisano
  W dniu 19.06.2014 o 18:07, Kozek napisał:

Ta pod względem cena/jakość wypada całkiem nieźle, chyba sam się na nią skuszę

Dzięki za linka. Kupię tę właśnie pompkę :) Mam jeszcze jedno pytanie, bo w aukcji nie mainformacji o tym do jakiego rodzaju wentylu ta pompka pasuje. Otóż w moim rowerze są wentyle samochodowe. Czy przy każdej nowej pompce dodawane są odpowiednie przejściówki, jest to już taki standard, że nawet  jak nie ma tego nigdzie napisanego, to wychodzi się z założenia że na 100% będzie dołączona przejściówka do wentylu samochodowego (tak że od razu mogę zamawiać i płacić) czy tez może być różnie (i lepiej najpierw spytać się sprzedawcy i dopiero potem zamawiać, tak żeby przy płaceniu uwzględnić też cenę przejściówki)?

Napisano

W dniu 19.06.2014 o 18:55, npoprostu napisał:
Mam jeszcze jedno pytanie, bo w aukcji nie mainformacji o tym do jakiego rodzaju wentylu ta pompka pasuje.

Jak to nie ma? :icon_wink:

Cytat

Uniwersalna: obsługuje wszystkie zawory:AV/DV/FV(presta, samochodowy, rowerowy)

Napisano

@Boxx - a do ilu realnie max ona daje ciśnienie?   , bo jeśli faktycznie da rade psiknąć tym realnie 8bar  to rzeczywiście ideolo....kupię pomimo tego że właśnie do domu kupiłem stacjonarne z Decathlonu   - ale jak piszesz że da się wcisnąć do plecaka to by było coś - i tak wożę zwykłą ale testy pokazały że max 6bar tym da rade nabić  ;)

Napisano

Mam taka sama od prawie 3 lat i nadal dziala idealnie :rolleyes: Napompowala juz dziesiatki kol nie tylko moich ale i rowerzystow spotkanych na trasie. Zawsze gdy ja komus pozyczam nie rozkladajac wczesniej, jest smieszna reakcja "eee sorry ale ja to dziala" lub "jak tym pompowac, bo nie wiem" Ogolnie jest spoko, tylko niektorzy moga miec obiekcie co do wagi, bo do piorkowych nie nalezy :D

Napisano

Ludzie... pompkę kupuje się na "całe życie" ;) Dopłaćcie te kilkadziesiąt złotych i kupcie coś porządnego/trwałego przynajmniej za stówę. Kupowanie takich tanich pompek, jeżeli nie jest się niedzielnymi rowerzystami i pompki używa się regularnie to wyrzucanie pieniędzy w błoto, parafrazując Rockefellera - biednych nie stać na tanie rzeczy...

• Mod Team
Napisano

Mam pompkę ręczną którą kupiłem za 20pln już trzeci rok i pomimo regularnego używania ma się dobrze. Stacjonarki szukam, bo ręczną trzeba się dobrze namachać zeby koło napompować.

Napisano

Czy ktoś jest w stanie określić, czy duża różnica w jakości jest między :

Beto model :074 koszt około 50zł 

SKS Airworx 10.0 koszt około 140zł 

Stacjonarnych pompek używać planuję do uszczelniania systemów bezdętkowych. Na chwilę obecną posiadam pożyczoną pompkę z LIDL.

Napisano
  W dniu 20.06.2014 o 07:22, kamfan napisał:

Ludzie... pompkę kupuje się na "całe życie" ;) Dopłaćcie te kilkadziesiąt złotych i kupcie coś porządnego/trwałego , parafrazując Rockefellera - biednych nie stać na tanie rzeczy...

Co do zasady, to się zgadzam, ale rzeczona pompka jest naprawdę skuteczna i nie służy jako stacjonarna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.