inzblacha Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Witam. Czy któryś z szanownych forumowiczów użytkuje może ww laczek? Zastanawiam się nad założeniem tej opony na przód wraz z Racing Ralphem na tyle. Kusi oplot 127 TPI oraz wkladka antyprzebiciowa w bardzo rozsądnej cenie. Byłbym wdzięczny za wszelakie opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzblacha Napisano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Dzisiaj otrzymałem w.w. oponę i pragnę podzielić się spostrzeżeniami. Zamysł mój był taki, aby opona ta trafiła na przód do pary z Racing Ralphem. Z grafik reklamowych ciężko bylo wywnioskować czy bieżnik jest wysoki czy niski. Na szczęście okazało się, że wysokość bieżnika jest przyzwoita (zdecydowanie wyższy niż w RR), czyli podstawowa zasada opony prowadzącej zachowana. Opona robi wrażenie bardzo solidnej i czuć pod paluchami kawał gumy. Nie można tego powiedzieć o RR (posiadam wersję Performance). Moja waga pokazała 653g. Jakość wykonania bardzo przyzwoita. Na obręcz opona się zakładała bez większych problemów. Po napompowaniu lekkie rozczarowanie, wizualnie w stosunku do RR wydaje się dużo węższa. Niestety w domu nie posiadam suwmiarki. Najdokładniej jak umiałem zmierzyłem szerokość klocków bieżnika. Dla rubeny wartość wynosi 53mm, dla porównania RR 56mm. Organoleptycznie twardość środkowych klocków jest porównywalna w obu oponach. Natomiast klocki boczne w Rubenie są zdecydowanie twardsze. To na razie tyle. Jak pojeżdżę a kogoś by interesowało to napiszę jak opona spisuje się w boju. Niestety doświadczenie mam nieduże i ową oponę będę mógł tylko odnieść do Rocket Rona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.