mechanik2 Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Witam. Jako że porządne opony kosztują czasem więcej niż rower (np 70zł/szt), to chciałbym zapytać, które z tańszych marek są w ogóle warte stosowania? Jeśli o dętki chodzi, to nawet markowe nie są zbyt drogie, ale zdarza się, że sprzedawcy ich nie mają, jakich firm wtedy unikać?
mklos1 Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Cokolwiek, co mieści się w Twoim budżecie. Jest jeszcze kwestia zastosowania. Ostatnio był post na forum o marce bodajże Rubena, gdzie po jednym hamowaniu "z piskiem" opona się przetarła aż do dętki.
Kiciok Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Kenda. Ja niemiło wspominam CST... kiepska jakość, tak opon, jak i dętek.
bbc Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Schwalbe Land Cruser moge polecic z niedrogich. Na tyle przejechala 8tys km (glownie po miescie) a na przodzie nadal jezdzi.
mechanik2 Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Napisano 19 Czerwca 2014 W rowerze do jazdy mam Schwalbe Marathon, ale te do tanich nie należą... Ostatnio się wkurzyłem na dętkę Rubena, bo pękła podczas pompowania w środku opony, może przez zadzior na obręczy, a może przez to że guma ma około 0.5mm (pęknięcie w okolicach wentyla, w sumie bez ruszania jeszcze by jeździła, ale kilkakrotna zmiana opono jej się nie spodobała). Na razie wsadziłem naprawianą Vee Rubber, co o nich sądzicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.