Baikal Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Już niedługo dzień ojca pomyślałem więc o jakimś gadżecie pomiarowym w granicach do 400zł max. Chyba najodpowiedniejsza forma to "zegarek" tylko zielonego pojęcia nie mam na jakie funkcję zwrócić uwagę, i co by było dobrym zakupem. Fajnie jak by miał funkcję ciśnieniomierza jeżeli są takie opcje. znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/pulsometr-zegarek-polar-rs300x-bieganie-i4317059216.html http://allegro.pl/okazja-pulsometr-monitor-aktywnosci-polar-loop-i4319382710.html http://allegro.pl/okazja-zegarek-pulsometr-sigma-rc-1209-czarny-i4306992876.html czy do 400 nie znajdę nic sensownego i w miarę wyglądającego. jeżeli ktoś zaproponuje licznik to odpowiem, że już kupiłem mu w zeszłym roku bezprzewodową sigmę ale bez pulsometru
mklos1 Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Jeżeli chcesz wystarczająco dobry pulsometr to Sigma PC 15.11 wystarczy. Jeżeli to ma być prezent na który chcesz wydać określoną kwotę, to kup po prostu ten, który ma najwięcej opcji w budżecie do 400 PLN. Wydaje mi się, że nawet, jeżeli opcja pomiaru ciśnienia krwi jest, to nie jest miarodajna. Minęło już z 15 lat od kiedy widziałem pierwszy ciśnieniomierz na nadgarstek, a metoda pomiaru się nie zmieniła - czyli makiet ciśnieniowy.
KartofeL Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Ja bym jednak proponował licznik z pulsometrem. Ogromną zaletą jest wtedy posiadanie i konfiguracja jednego urządzenia zamiast dwóch (dwóch zamiast trzech jeśli wliczać telefon i endomodo/strava). Dodatkowa zaleta - znacznie lepiej patrzeć na licznik na kierownicy/mostku niż odrywać rękę i patrzeć na zegarek. Trzecia zaleta - można go użyć też do biegania, ma on opaskę zegarkową. Do 400zł powinieneś wyrwać Sigma Rox 5.0, jeśli chciałbyś troszkę naciągnąć budżet to Sigma ROX 6.0 lub ROX 6.0 CAD (z pomiarem kadencji). ROX 6.0 CAD wyrwiesz już od 430 zł - sam mam taką i polecam. Stary licznik może oddać Tobie lub sprzedać. A jeśli i tak Cię nie przekonałem to Polar RS300x będzie b. dobrym wyborem. Sam taki chciałem kupić, ale postanowiłem dołożyć do licznika z wyżej wymienionych powodów no i zależało mi też na kadencji (ilość obrotów korbą na minutę). Z tym ciśnieniomierzem to przegiąłeś trochę
zekker Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 Dodatkowa zaleta - znacznie lepiej patrzeć na licznik na kierownicy/mostku niż odrywać rękę i patrzeć na zegarek.Przecież zegarek można zamocować na kierownicy. Nie jest zbyt wygodnie go zakładać i zdejmować, ale jak nie zmienia się dyscypliny co chwila, to jest jakieś rozwiązanie.
MichasKrk Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Nie wiem jak wygląda to przy sigmie, ale w przypadku polara , na kierownice jest specjalny uchwyt (widoczny na zdjęciu) na który zapina się zegarek i nie ma z tym żadnego problemu. Więc w razie potrzeby, jeśli sigma niczego w tym stylu nie oferuje, można dokupić uchwyt polara PS. Jednak sigma też coś takiego oferuję i na pewno będzie taniej niż od polara.
Baikal Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Napisano 21 Czerwca 2014 trochę zamieszania zrobiłem - postanowiłem nie kupować mu teraz tego pulsometru dostanie coś innego, a za 1,5 miesiąca ma urodziny 50 więc z 1000 może więcej się szarpnę z bratem zobaczymy, będzie większe pole manewru głównie zależy mi na funkcjach podczas biegania bo biega sobie codziennie rano, a na rower to wystarczy, żeby puls mierzyło chyba... poczytam jeszcze trochę skoro czasu mam i na gwałt nie muszę kupować na poniedziałek dzięki bardzo wszystkim za pomoc,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.